Home Izbori SDS Beograd: Siniša Mali demantuje sam sebe

SDS Beograd: Siniša Mali demantuje sam sebe

191
0
SDS logo - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke u Beogradu zaključuje da su nelogičnosti u jučerašnjim izjavama gradonačelnika Beograda zabrinjavajuće i dokaz naše tvrdnje da je u Beogradu izvršen pokušaj ukidanja obroka u narodnim kuhinjama.

Prvo, gradonačelnik Mali u više navrata tokom dana izjavljuje da je mera privremena dok se ne okonča postupak javne nabavke, a Sekretarijat za socijalnu zaštitu u svom saopštenju od pre četiri dana navodi da „obezbeđivanje paketa hrane u ovom trenutku nije moguće“. Dan nakon što je SDS skrenula pažnju javnosti na ovaj problem, gradonačelnik Mali je demantovao sopstveni Sekretarijat, i sada se postavlja pitanje da li je prekršio proceduru čineći sve zarad očuvanja sopstvenog rejtinga. I danas kao i juče postavljamo pitanje zašto procedure nisu sprovedene na vreme, zbog čega je više od 10.000 najugroženijih Beograđana ostalo bez hrane.

Drugo, ukoliko su navodi o ukidanju obroka u narodnim kuhinjama bili neistiniti, zašto se gradonačelnik toliko uzbudio da je morao organizovati nekoliko obraćanja javnosti u toku dana kao i današnji obilazak narodne kuhinje?

I treće, gradonačelnik je juče gostujući na RTS-u zapravo potvrdio da je isplatio 168,00 dinara dnevne pomoći za narednih mesec dana. Dan nakon toga obroci su se ipak pojavili, te pozivamo gradonačelnika da se dogovori sam sa sobom da li će pomoć biti u novcu ili u hrani.

„Umesto odgovora na sve ove nelogičnosti, od vlasti smo samo čuli neistinite optužbe na račun Borisa Tadića. Budući da je manir ove vlasti stalno prebacivanje odgovornosti na prethodnu vlast i falsifikovanje prošlosti, i ne čudi da je sadašnjost Srbije 150.000 više apsolutno siromašnih od 2012. godine. Napominjem da je nemoguće prehraniti se sa 168,00 dinara dnevno, tako da prestanite da ponižavate Beograđane i umesto što se bavite svojim kompanijama na egzotičnim ostrvima počnite da rešavate probleme našeg grada“ poručio je predsednik GrO SDS Beograd Aleksandar Ivanović.

Izvor: SDS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here