Home Izbori Vranjski SPS bi mogao sa SNS, naprednjaci neće sa Antićem

Vranjski SPS bi mogao sa SNS, naprednjaci neće sa Antićem

173
0
SPS Vranje - Srbija izbori
Foto: Južne vesti/I.M.

Dve glavne struje oko kojih će se, izvesno je, odvijati kampanja u Vranju su vladajući SPS i opoziciona SNS. Dok gradonačelnik Antić (SPS) ne isključuje mogućnost saradnje, naprednjaci tvrde da sa SPS-om mogu razgovarati, ali – bez Antića.

Naime, u otvorenom danu za medije aktuelni gradonačelnik Vranja i lokalni lider socijalista Zoran Antić, upitan o mogućim predizbornim koalicijama, rekao je da nije nemoguće da on i predsednik vranjskog SNS-a Slaviša Bulatović sednu i dogovore se i zajedno osvoje oko 90 odsto glasova.

Govorim hipotetički, ali ni to nije nemoguće – rekao je Antić.

Ovo je prvi put da je lider socijalista pomenuo takvu mogućnost. Ipak, istakao je da će socijalisti, kao stub lokalne vladajuće koalicije koju čine DS, PUPS, SDPS, JS i Pokret Levice, dati prednost u razgovorima o eventualnom zajedničkom izlasku pred birače trenutnim koalicionim parnerima.

Već u narednom odgovoru na pitanje da li postoji neko sa kim definitivno ne mogu u predizbornu koaliciju, Antić je ponovo istakao naprednjake.

Najverovatnije nećemo ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. To je nešto što mislim da je nemoguće u datom momentu. Ja sam čuo neke njihove komentare da mogu sa socijalistima, ali ne sa mnom, što mi deluje vrlo simpatično. To je jednako tome da neko hoće u koaliciju sa SPS-om , ali bez Dačića ili sa SNS-om bez Vučića – rekao je Antić.

Naprednjaci koji su u Vranju jedina opozicija, od najave izbora nisu bili tako kategorični, a jedino su najavili „mirnu kampanju u kojoj neće nikoga vređati i napadati“, ali i potvrdili Antićeve reči da sa njim ne žele da razgovaraju.

Mi možemo sa svima razgovarati, pa i sa SPS-om, ali bez Antića – kaže lider SNS-a Slaviša Bulatović.

Ostale stranke zasada se nisu oglašavale po pitanju predizbornih koalicija i čini se da još odmeravaju snage, a jedino je SDS kategoričan u smislu samostalnog izlaska pred birače, dok ostali očekuju instrukcije iz centrala ili pokušavaju da do raspisivanja izbora od eventualnih partnera izvuku maksimum.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here