Home Izbori Tribina Nove stranke o izborima, glasačima i “belim listićima”

Tribina Nove stranke o izborima, glasačima i “belim listićima”

149
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

Da li je bolje političko ili građansko organizovanje, da li je Srbija u rukama “belih listića” i kako oni utiču na ishode izbora, neke su od tema o kojima će biti reči na tribini koju 12. februara od 19 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra organizuje Nova stranka.

Na tribini koja nosi naziv “Izbori 2016 – početak ili kraj”, kojom se nastavlja serija skupova organizovanih u Beogradu i Novom Sadu, učestvovaće poslanik i zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević, autor portala “Peščanik” Dejan Ilić i scenarista, režiser i bloger Aris Movsesijan.

Učesnici će suočiti stavove o tome da li će i na koji način “beli listići” odlučiti o ishodu predstojećih izbora i kome zapravo ide njihov glas. Biće govora i o tome imaju li izborni apstinenti snage da uvide da njihov glas može da promeni stvarnost ili će svojim nečinjenjem da omoguće opstanak postojećeg sistema – navode organizatori tribine.

Između ostalog, oni će, prema najavama, probati da odgovore i na pitanje da li pojedinac svoje društveno i političko angaživanje treba da artikuliše kroz političku stranku ili kroz građansko organizovanje, ili je saradnja između ova dva moguća pa čak i neophodna.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here