Home Izbori Stefanović: Nećemo nikoga vući za rukav

Stefanović: Nećemo nikoga vući za rukav

99
0

Beograd – Lider Levice Srbije Borislav Stefanović najavio je juče da će u sledećih sedam do deset dana imati razgovore sa manjinskim strankama i sindikatima. Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije ponovio da je taj pokret spreman za razgovore sa svima koji dele iste programske pravce.

– Mislim da to otprilike zaokružuje ono što je u ovom trenutku moguće da se organizuje u našoj opoziciji. Mislim na novu opoziciju, a to Levica Srbije svakako jeste, kaže Stefanović.

Stefanović je istakao i da je Levica Srbije otvorena za sve razgovore, uključujući i kontrolu izbora i sprečavanje krađe. Ističući da je Levica Srbije najnoviji pokret na političkoj sceni, Stefanović smatra da je to najbrže rastuća opoziciona snaga, koja je postala adresa za one koji se, kako je rekao, ne nalaze u tradicionalnim podelama na političkoj sceni.

„Ne radimo ništa iz očajanja, nikoga ne vučemo za rukav, tako da ko deli sa nama programske i ideološke pravce i razmišljanja, svakako je dobrodošao, ko nije, želim im sve najbolje“, poručio je Stefanović.

Početkom nedelje član Levice Srbije i poslanik Ivan Jovanović izjavio je da ovaj pokret i pokret Dosta je bilo Saše Radulovića nisu postigli dogovor o koalicionoj saradnji. Stefanović i Radulović su razgovarali u ponedeljak, a Jovanović je rekao da je tema bila poštovanje izbornih pravila i zaštita glasova. Jovanović je istakao da u opoziciji postoji svest o tome da je vlast sa SNS spremna na sve. Kad je reč o tome zašto nije postignut dogovor, Jovanović je rekao da postoje prevelike ideološke razlike između DJB i Levice Srbija.

Izvor: Danas http://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here