Home Izbori Nikolić: SPS korektan partner SNS-a u Vladi

Nikolić: SPS korektan partner SNS-a u Vladi

81
toma-1-strana(1)
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da su socijalisti do sada bili korektan partner naprednjaka u Vladi i naglasio da se neće mešati u formiranje Vlade posle izbora.

„Mislim da je SPS do sada bio korektan partner SNS-a u Vladi. A da li će Aleksandar Vučić i SNS odlučiti posle izbora da ponovo idu sa SPS-om ili sa nekom drugom političkom strankom, to će biti njihov izbor, a ne moj“, rekao je Nikolić u intervjuu za sutrašnji broj NIN-a.

Nikolić je ponovio da želi da SNS i posle izbora ostane na vlasti, a upitan da li želi da naprednjaci i dalje budu u koaliciji sa socijalistima, odgovorio je da smatra da je nemoguće formirati vlast bez koalicije, da to ne bi bilo ni previše mudro, te da ne valja da sve stranke, osim jedne, ostanu u opoziciji, objavljeno je na sajtu Blica.

Predsednik je rekao i da se ne meša u sastav Vlade, ali ni u poslaničku listu naprednjaka, a spekulacije da postoji „Tomina kvota“ ocenio kao besmislice.

„Kao što se ne mešam u sastav Vlade, ne mešam se ni u poslaničku listu, nisam se mešao ni 2014. godine, neću ni 2016“, rekao je Nikolić.

Izvor: RTS http://www.rts.rs