Home Izbori Niški SPS raspuštanjem do jedinstva

Niški SPS raspuštanjem do jedinstva

127
0
SPS Niš - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Iako su niški i svi opštinski odbori SPS raspušteni, u ovoj partiji kažu da je to “taktički potez” kako bi se došlo do jedinstva pred izbore koji slede, a nakon njih će, tvrde, svi odbori ponovo biti formirani.

U predizbornu kampanju Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, odlukom vrha stranke, ulazi raspušten.

Ipak, u SPS-u to ne vide kao problem, već kao taktiku pred izbore.

Procenili smo da na takav način možemo da uspostavimo mnogo veće i bolje jedinstvo u susret predstojećim republičkim i lokalnim izborima. Niko nije isključen iz stranke ili smenjen i svako će imati određenu ulogu u periodu koji je pred nama i od aktivnosti svih ljudi zavisiće pozicija u budućem radu stranke – rekao je Mile Ilić, član Predsedništva SPS.

Privremeni organ od 13 članova vodiće Žarko Ranković, a tu će biti još i Mile Ilić, Aleksandar Cvetković, koji je i predsednik Okružnog odbora, Zoran Radovanović, Nebojša Bogdanović, Srđan Vasković, Marija Ignjatović, Ivana Dinić, Igor Jovanić, Saša Živić, Srđan Savić, Jelena Mitrovska i Darko Nikolić.

Zadatak rukovodstva je da upravlja kompletnim odborom SPS u Nišu i imaće sva ovlašćenja koja su regulisana Statutom stranke.

Obaveza ovog privremenog rukovodstva je da 60 dana od dana proglašenja izbornih rezultata od strane republičke komisije, sprovede izbore unutar SPS i nakon toga će prestati njegov mandat – rekao je Ranković.

Novakoviću vrata otvorena, ali…

Socijalisti su, kako kaže Ranković, bili i do sada jedinstveni, osim, kako je rekao, pojedinačnih istupa. Iako ga Ranković nije imenovao, poznato je da je Igor Novaković najviše istupao iz SPS poslednjih meseci, i sankcionisan je odlukom Statutarne komisije SPS.

IBez obzira što Novakovića nema u privremenom organu, Ranković kaže da su njemu vrata otvorena.

Igor Novaković je član Socijalističke partije Srbije, član Glavnog odbora i on je uvek dobrodošao, ali mora se pridržavati statutarnih normi i mora se ponašati u skladu sa Statutom SPS – rekao je Ranković.

Partiju sada čekaju pripreme za izbore, a najavljuju i skoro predstavljanje predizbornog programa uz nadu da će rezultati na lokalu ovog puta biti bolji od 13,9% koliko je osvojeno pre 4 godine.

O potencijalnim koalicijama odlučuje vrh stranke

O konkretnim strankama koje bi pre ili posle izbora mogli da budu njihovi partneri socijalisti nisu govorili.

Više puta su istakli da su zadovoljni saradnjom sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, ali su rekli da će konačnu odluku o saradnji sa drugim strankama doneti Beograd.

Mi ćemo verovatno u toku februara doneti odluku o predizbornim koalicijama i na nivou grada, a to će pratiti republičke dogovore – rekao je Ilić.

Najavili su fer izbornu kampanju, uz konstataciju da neće gledati u tuđe dvorište, već da će “afirmisati svoje rezultate”.

O programu koji se piše nisu mnogo govorili, ali su rekli da je neophodno da država više pomaže Gradu i da bii Niš trebalo da dobije gradskog menadžera.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here