Home Izbori Marić: Srbi će imati svog kandidata za predsednika Kosova

Marić: Srbi će imati svog kandidata za predsednika Kosova

120
0

Ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ljubomir Marić izjavio je da će Srbi pre imati svog kandidata za predsednika Kosova nego što će podržati nekog drugog kandidata, preneo je Radio Kontakt plus.

Marić je rekao da izbor kosovskog predsednika nije nikada bio predmet koalicionog sporazuma, ali da je sigurno da će pre imati svog kandidata, nego da će razmišljati o tome da podrže nekog drugog.

Marić je napomenuo da sa predstavnicima Srba o podršci predsedničkom kandidatu niko nije razgovarao sa njima i da je na pitanje da li imaju kandidata – njihov odgovor: „Hoćemo Zajednicu srpskih opština“.

Upitan da li je ZSO uslov za predsedničku podršku Srba, Marić je rekao da se o tome nije razgovaralo, ali da ZSO ne može da bude uslov jer je, kako je naveo, ZSO neispunjena obaveza iz koalicionog sporazuma njihovih partnera.

Vladajuća većina namerava da pre 17. februara održi Skupštinu i izabere Hašima Tačija za presednika Kosova.

Protiv Tačija, srpsko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima, a da bi postao predsednik neophodni su i glasovi srpskih poslanika.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here