Home Izbori DSS: Srpska napredna stranka izgubila politički kompas

DSS: Srpska napredna stranka izgubila politički kompas

106
0
DSS - SNS - Srbija izbori
Foto: RTV http://rtv.rs

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je večeras da je Srpska napredna stranka (SNS) izgubila politički kompas jer, kako se navodi, ne ume da pravi razliku između ideologije, politike i programa stranaka i zalaganja za održavanje fer i poštenih izbora.

„Politički nepismeni sastavljači saopštenja SNS ne bi optužili DSS da je ista kao one od kojih je politički daleko koliko i od SNS-a kada bi umeli da prave razliku između ideologije, politike i programa stranaka i zalaganja za održavanje fer i poštenih izbora. Budući da to nisu u stanju, moguće je da razgovore politički potpuno različitih, međusobno suprotstavljenih stranaka o izbornim uslovima predstave kao okupljanje novog DOS-a“, naveo je DSS.

Ta stranka je ocenila da je politička ideologija nepoznat termin za SNS kao i da je „rasprodaja državnih i nacionalnih interesa i materijalnih resursa Srbije zarad lične koristi, jedina zvezda vodilja njihovog političkog delovanja, kao i njihovih šefova“.

„Zalaganje za održavanje izbora u fer i poštenim uslovima, uz mogućnost ravnopravnog iznošenja i sučeljavanja različitih političkih programa, održavanje izbora bez batinaških hordi koje obilaze Srbiju, bez kupovine glasova i krađe na izbornim mestima, prirodno je i normalno zalaganje svima koji znaju šta je demokratija“, piše u saopštenju.

Dodaje se da bi DSS o tim temama razgovarala i sa SNS-om, „kada bi ona na to bila spremna i kada u neregularnim izbornim uslovima ne bi prepoznavala mogućnost saniranja posledica opadajućeg poverenja građana“.

Ranije je SNS, povodom danas održanog sastanka stranaka opozicije, ocenila da su građani imali priliku da se uvere da među tim partijama nema razlike i da im je zajednički cilj bogaćenje na račun građana.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nove stranke, Demokratske stranke, Pokreta za preokret, Zajedno za Srbiju, Dveri, Demokratske stranke Srbije, Pokreta „Dosta je bilo“, SDA Sandžaka i Nove srpske političke misli.

SNS: DSS očajnički pristaje na svakakve saveze

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da je neparlamentarna Demokratska stranka Srbije, „kao što je ranije već izgubila poverenje naroda, izgubila i političi kompas, ali i svaku drugu orijentaciju, zbog čega sada očajnički pristaje na svakakve saveze kako bi uspela da se dočepa parlamenta“.

„Demokratska stranka Srbije i njeni kadrovi, oprobani u svakojakim pljačkaškim privatizacijama i raznim kohabitacijama, u stanju su da promene i naciju, i zemlju, samo da bi ponovo bili na vlasti i opet, zajedno sa svojim starim novim partnerima iz starog novog DOS-a, razarali Srbiju i siromašili njene građane“, naveo je SNS.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here