Home Izbori Dragan Marković Palma: Ne interesuju me ambicije partija

Dragan Marković Palma: Ne interesuju me ambicije partija

118
0

Beograd – U ovoj početnoj predizbornoj fazi rano je predviđati formulu koalicione vlade, tako da se u ovom trenutku sve bazira samo na političkim konstrukcijama. Ishod najviše zavisi od glasova birača na izborima, ističe za Danas Dijana Vukomanović, predsednica Izvršnog odbora SPS, povodom izjave lidera SDPS Rasima Ljajića da je cilj koalicije okupljene oko SNS da samostalno formira vladu posle izbora. Imajući u vidu da je SPS sa PUPS i JS bio partner SNS u vlasti u prethodne dve vlade, na pitanje da li Ljajićeva izjava znači i da SNS ne želi socijaliste u vlasti posle izbora, niko od naprednjaka koje je kontaktirao Danas nije želeo odgovori.

Komentar na ovo nisu imali ni lider SPS, inače trenutno i prvi potpredsednik Vlade, Ivica Dačić, kao ni potpredsednik te stranke Branko Ružić. Ovakve ambicije koalicije okupljene oko naprednjaka nije bio rad da ocenjuje ni lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. „Ne komentarišem ništa što pričaju političari. Ne interesuju me ambicije bilo kojih političkih partija. Interesuje me samo moja koalicija“, napominje Marković za Danas.

Lider SDPS, prve partije koja je dogovorila zajednički nastup sa naprednjacima na izborima na proleće, rekao je juče da je cilj koalicije okupljene oko SNS na predstojećim parlamentarnim izborima da samostalno formira buduću vladu. Ljajić je, gostujući na televiziji Pink, izjavio i da se u razgovorima njegove stranke sa SNS nije govorilo o podeli resora, već o kampanji, porukama koje će se slati i obavezama koje su pred strankama.

„Cilj je da možemo samostalno da formiramo vladu, da to odmah uradimo nakon 24. aprila, da se to ne oduži kao španska serija. Jako je bitno da se nastavi ovo što je započeto, da imamo čvrstu i stabilnu vladu koja će nastaviti reforme“, rekao je Ljajić.

Upitan kada će biti održani izbori, on je naveo da mu se najlogičnijim čini da izbori budu 24. aprila. Ljajić, koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, ocenio je svoj sadašnji mandat kao najuspešniji, budući da je završena digitalizacija, koja je državi donela više od sto miliona evra, da je napravljen ozbiljan pomak u turizmu i uvedena 4G tehnologija. „Ostalo je puno stvari koje sam nameravao, a nisam uradio, ali ovo je nešto što će obeležiti ovaj mandat“, naglasio je Ljajić.

Nemoguća trgovina

Na pitanje da li je moguća koalicija DS i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Ljajić je juče rekao da ne može da kaže da će do te koalicije doći, ali da je bilo sastanaka i da je ona vrlo moguća. „Mislim da se Ugljanin ozbiljno nudio DS, nisam primetio da su oni nešto previše gadljivi na to. Jedino gde bi moglo da dođe do problema jeste raspodela mandata, jer Ugljanin će nešto sigurno da traži, a DS neće imati puno toga da im daju, jer će imati puno stranaka na listi“, istakao je Ljajić.

Izvor: Danas http://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here