Home Izbori Ljajić: Cilj da samostalno formiramo vladu

Ljajić: Cilj da samostalno formiramo vladu

138
0
rasim ljajich 6
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Cilj koalicije okupljene oko SNS na predstojećim parlamentarnim izborima jeste da samostalno formiramo buduću vladu, izjavio je lider SDPS Rasim Ljajić.

On je na TV Pink rekao da se u razgovorima njegove stranke sa SNS nije govorilo o podeli resora, već o kampanji, porukama koje će se slati i obavezama koje su pred strankama.

„Cilj je da možemo samostalno da formiramo vladu, da to odmah uradimo nakon 24. aprila, da se to ne oduži kao španska serija. Jako je bitno da se nastavi ovo što je započeto, da imamo čvrstu i stabilnu vladu koja će nastaviti reforme“, rekao je Ljajić.

Upitan kada će biti održani izbori, Ljajić je rekao da mu se najlogičnijim čini da izbori budu 24. aprila.

Na pitanje da li je moguća koalicija DS i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Ljajić je rekao da ne može da kaže da će do te koalicije doći, ali da je bilo sastanaka i da je ona vrlo moguća.

„Mislim da se Ugljanin ozbiljno nudio DS, nisam primetio da su oni nešto previše gadljivi na to. Jedino gde bi moglo da dođe do problema jeste raspodela mandata, jer Ugljanin će nešto sigurno da traži, a DS neće imati puno toga da im daju, jer će imati puno stranaka na listi“, rekao je Ljajić.

On je mišljenja da će učešće Ugljanina toj koaliciji doneti oko jedan odsto, ili nešto manje od jedan odsto glasova, te da je to koalicija koja apsolutno ne donosi ništa ni jednima ni drugima.

Ljajić, koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, ocenio je svoj sadašnji mandat kao najuspešniji, budući da je završena digitalizacija, koja je državi donela preko 100 miliona evra, da je napravljen ozbiljan pomak u turizmu, uvedena 4G tehnologija.

„Ostalo je puno stvari koje sam nameravao, a nisam uradio, ali ovo je nešto što će obeležiti ovaj mandat“, rekao je Ljajić.

Osim toga, Ljajić je izjavio i da Haški tribunal još uvek nije obavestio Srbiju o datumu presude Vojislavu Šešelju, ali da su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta.

Izvor: B92 http://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here