Home Beograd Balša Božović traži izbore za gradsku skupštinu

Balša Božović traži izbore za gradsku skupštinu

133
0

Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda Balša Božović pozvao je gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da podnese ostavku kako bi istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim izborima bili održani i izbori za gradsku skupštinu.

„Grad Beograd je jedan od najkorumpiranijih gradova u Evropi. Građani osećaju strah, bedu i poniženje od kada je SNS, preko prinudnog organa, otela građanima Beograda vlast u prestonici“, rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, izbori u Beogradu su neophodni zbog čega je pozvao gradonačelnika da podnese ostavku u vremenskom periodu koji podrazumeva sve zakonom propisane rokove.

„Nema poente da se raspisuju izbori za Voždovac i Zemun, a da se ne raspišu izbori za grad Beograd“, rekao je Božović.

Na pitanje da li će se kandidovati za gradonačelnika Beograda, Božović je odgovorio da će DS po raspisivanju izbora istaći svoje kandidate, ne samo za gradonačelnika već i za druge funkcije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da gradska vlast ima veoma jasan program i da ima podršku građana za projekte koje je započela, poput Beograda na vodi i završetka obilaznice.

„To su projekti koji su važni za život Beograđana i za Beograd. Mi sa tim projektima nećemo stati, a opozicija će imati priliku da vidi da li građani podržavaju šta mi radimo na izborima u svih 17 opština grad Beograda, pa ćemo videti kako će proći“, poručio je Mali.

On je rekao da sigurno neće uslišiti molbu Balše Božovića da podnese ostavku.

„Te priče o mojoj ostavci su još jedna u nizu besmislenih laži DS. Tako su lagali da imam 24 stana u Bugarskoj, pa ih nemam. Tako su lagali da je premijer bio u Dubajiu, pa nije bio. Hteli su izbore. Imaće izbore u republici, u svih 17 opština. Neka pokažu građanima šta nude Beograđanima od onog što mi nudimo“, rekao je Mali.

On je rekao da će izbori u gradu biti u 17 opština, a da su izbori za odbornike na redu 2018. godine.

SNS: Projekti DS doveli grad na ivicu bankrota

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Beograda saopštio je, povodom zahteva za ostavkom gradočelnika Siniše Malog, da su mnogi projekti i rešenja iz vremena vladavine DS-a „doveli grad na ivicu bankrota“.

„Pored bahaćenja na račun Beograđana, demokrate su ostale upamćene po uništavanju javnih komunalnih preduzeća, koja su u vreme njihove vlasti poslovala u minusu. Danas, ta ista preduzeća, sa odgovornim i domaćinskim vođenjem posluju sa dobitkom“, navodi se u saopštenju SNS-a. Stranka navodi da su posle tih projekata samo funkcioneri DS postajali bogatiji dok su građani bili siromašniji.

„Tako je bilo i sa podzemnim kontejnerima zbog kojih je grad oštećen za preko 170 miliona dinara. Moguće je, da kada Božović govori o projektima, ima na umu i rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, tokom koje su građanima oteli 650 miliona dinara“, ocenio je SNS.

Kao sporne projekte SNS je naveo i Pazl grad na Banjici i repliku Terazija u Novom Beogradu.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here