Home Beograd Nema izbora u Beogradu, Mali ostaje gradonačelnik

Nema izbora u Beogradu, Mali ostaje gradonačelnik

154
0
_T5U0031
Foto: Darko Ćirkov

Vanrednih izbora za Skupštinu grada Beograda neće biti ovog proleća, saznaje „Blic“ u izvorima vladajućih gradskih struktura.

Iako je bilo dosta spekulacija o gradskim izborima, zajedno sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim, odlučeno je da se sačeka redovan izborni ciklus za grad Beograd, 2018. godine, piše list.

Tako će Siniša Mali ostati na poziciji gradonačelnika još najmanje dve godine. Na vest o mogućim beogradskim izborima, gradski stranački funkcioneri su izjavili da će, ukoliko dođe do izborne trke, biti spremni.

„Ako bude izbora, SPS je spreman. Najvažnije je da radimo nesmetano, grad funkcioniše normalno, imamo planove i budžet i radimo po ustaljenom rasporedu. Ako izbori budu raspisani, od Beograđana očekujemo podršku za sve što smo do sada uradili“, rekao je za „Blic“ predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

S druge stranke, opozicija nastavlja da zahteva beogradske izbore.

„Za izbore u Beogradu zaista ima povoda. Više puta do sada se očekivala ostavka gradonačelnika zbog katastrofalnog vođenja grada, kao i raznih afera i nenamenskog trošenja novca iz budžeta“, kaže predsednik GO DS Balša Božović.

Na vlasti u Beogradu je koalicija koju čine SNS, SPS-PUPS i deo otcepljenog DSS.

Nakon ostavke predsednika opštine Zemun Dejana Matića i predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, izvesno je da će lokalni izbori biti održani u svih 17 beogradskih opština. U Zemunu i na Voždovcu će biti održani vanredni izbori.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here