Home Izbori IDU SAMI NA IZBORE Radulović ne može ni sa Stefanovićem

IDU SAMI NA IZBORE Radulović ne može ni sa Stefanovićem

122
0

Pokret „Dosta je bilo“ i Levica Srbije neće zajedno na parlamentarne izbore jer je Saša Radulović odlučio da izađe samostalno.

Kako „Blic“ saznaje, Saša Radulović i Borislav Stefanović će se ipak sastati u ponedeljak, ali su šanse da se dogovore o koaliciji minimalne. Stefanović je pozvao Radulovića na razgovor jer, kako kaže, dobro je da se pokreti i stranke koji su protiv vlasti udruže ukoliko za to postoji bilo kakva šansa.

– Razgovaraćemo i pokušaćemo da se dogovorimo. Naravno, ne garantujem da ćemo u tome uspeti. Mi ne insistiramo na bilo čemu, svesni smo programskih razlika, pa ćemo videli da li je moguće neko usaglašavanje – kaže Stefanović za “Blic”.

On kaže da će Levica Srbije prvo razgovarati sa Pokretom DJB, a zatim i sa drugim pokretima i strankama manjina.

U pokretu Saše Radulovića su potvrdili za “Blic” da su u kontaktu sa Stefanovićem, ali da koalicije neće biti.

– Saradnja zbog prelaska cenzusa nije u igri, uvereni smo da ćemo sami uspeti u tome. Kao i pred ostale, i pred Stefanovića ćemo izaći sa ponudom: podržite građansku listu i program od 20 tačaka, ostavite ideološke razlike po strani na godinu dana. To, međutim, niko dosad nije prihvatio jer im ne ide u prilog da se obelodani kako troše javni novac, koga zapošljavaju i slično – kažu za “Blic” u Pokretu DJB.

Opozicija u više kolona

Opozicija bez stranaka desnice će na vanredne parlamentarne izbore izaći u najmanje tri kolone. U jednoj će biti DS sa Novom strankom Zorana Živkovića, strankama Veroljuba Stevanovića, Dušana Petrovića i Boška Ničića. SDS Borisa Tadića će u koaliciju sa LDP-om i LSV-om, dok će Radulović i Stefanović najverovatnije odvojeno.

Izvor: Blic http://www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here