Home Intervjui Pajtić: Naša civilizacijska obaveza – da pobedimo ovu vlast

Pajtić: Naša civilizacijska obaveza – da pobedimo ovu vlast

205
0

Zajednički ćemo sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) i Liberalnodemokratskom partijom (LDP) proceniti kakav će nam izlazak na izbore doneti najbolji efekat – jedna ili dve kolone, izjavio je lider Demokratske strankem (DS) Bojan Pajtić u intervjuu Blicu.

„U našem fokusu je smenjivanje režima Aleksandra Vučića. Razgovaramo sa organizacijama proevropske orijentacije. Nećemo da dozvolimo da propadnu glasovi ljudi koji žele da glasaju za slobodnu i demokratsku Srbiju“, rekao je Pajtić.

Na pitanje da li članovi DS mogu da oproste Borisu Tadiću njegov izlazak iz partije mesec dana pre izbora, Pajtić je rekao da su oni svesni da je naša civilizacijska obaveza da pobedimo vlast koja je građane Srbije osiromašila, ponizila i zastrašila.

U drugi plan stavljamo sve ostalo, pa i iskustva iz nedavne istorije. Preveliki je problem s kojim se srpsko društvo suočava i preveliko zlo nas je zadesilo kao narod da bismo imali pravo na emocionalan otklon i doživljaj bilo kog aktera na političkoj sceni, rekao je Pajtić.

“Istraživanja nas pozicioniraju na 11 odsto. Potencijal je, međutim, mnogo veći“, rekao je Pajtić i dodao da DS očekuje da joj birači daju mnogo veću podršku, nego na izborima 2014.

Istraživanja nas pozicioniraju na oko 11 odsto, bez koalicije. Potencijal je, međutim, mnogo veći. Što je veća izlaznost na izborima, to je smena vlasti izvesnija, istakao je on.

Pajtić je rekao da četvorogodišnji projekat Vučićevog režima nije da pobedi, već da uništi DS.

„Opstanak DS je sam po sebi podvig. Neuspeh bi bio da dobijemo manju podršku nego pre dve godine. Posle svakih parlamentarnih izbora mi po Statutu imamo unutarstranačke izbore, na kojima će stranka reći šta misli o svačijem, pa i mom učinku“, istakao je Pajtić.

Ako na izbore izađu svi nezadovoljni građani, moguća je vlada opozicionih proevropskih i manjinskih stranaka, rekao je Pajtić.

Izvesna je koalicija sa strankama s kojima smo tradicionalno sarađivali i svim sredstvima, pa i uličnim protestima, izražavali neslaganje sa brutalnom vladavinom čoveka čija je mafijaška hobotnica obuhvatila sve slojeve društva. I manjinske stranke su naši prirodni partneri. Razgovarali smo i sa gospodinom Radulovićem, rekao je Pajtić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here