Home Izbori APETITI I KVOTE Dačić broji fotelje PUPS-u

APETITI I KVOTE Dačić broji fotelje PUPS-u

126
0
ivica daccich 2
Foto: Darko Ćirkov

Lider socijalista Ivica Dačić sastaće se sledeće nedelje sa Milanom Krkobabićem kako bi se dogovorili o nastavku koalicije, saznaje „Blic“.

Ovaj sastanak je više puta odlagan zbog Dačićevih ministarskih obaveza, ali se očekuje da početkom nedelje PUPS aktuelnim koalicionim partnerima saopšti šta očekuju da bi saradnja bila nastavljena.

Kako kaže izvor „Blica“ iz vrha SPS, penzionerima će najverovatnije biti ponuđene niže kvote od dosadašnjih.

– Očekivanja Krkobabića su previsoka i previše sebi daje na značaju. Poslednja dva istraživanja pokazuju da PUPS ima podršku ispod jednog procenta, a njihova očekivanja i apetiti su neopravdano visoki – kaže sagovornik našeg lista.

Socijalisti su dodatno revoltirani medijskim nastupom pojedinih članova PUPS i njihovim koketiranjem sa drugim strankama. Izjave pojedinih funkcionera PUPS da ta stranka može sa svima osim sa partijama desnice i da će razgovarati sa svima, dodatno je naljutila dosadašnje koalicione partnere.

– Čekajte, šta to znači? Očigledno je da nisu principijelni, već da se vode ponudom koju će dobiti, odnosno brojem fotelja – kaže sagovornik „Blica“.

Dosad je saradnja unutar koalicije SPS-PUPS-JS bila korektna i ovo je jedna od retkih koalicija koja je opstala u nekoliko izbornih krugova. Na republičkom nivou dosad su zajedno uspešno izlazili tri puta. Prvi znak da nešto ne funkcioniše bilo je pojavljivanje Milana Krkobabića na bini na predizbornom mitingu naprednjaka u Mionici prošle godine.

„Od 12 poslanika, koliko PUPS ima u parlamentu, najmanje šest se ne slaže sa svim potezima koje Krkobabić povlači“

Izvor „Blica“ iz PUPS-a kaže da od 12 poslanika, koliko ta partija ima u parlamentu, najmanje šest se ne slaže sa svim potezima koje Krkobabić povlači.

Inače, lider SPS Ivica Dačić poslednjih dana je u nebranom grožđu. Našao se na udaru pojedinih funkcionera koalicione Srpske napredne stranke, opozicija ga žestoko kritikuje, a nisu ga poštedeli ni partijski drugovi u liku počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića. Naprednjaci Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Zoran Babić i Aleksandar Jovićić optužili su Dačića da učestvuje u rušenju Vučića, iz opozicije dolaze napadi da nema toga koga Dačić nije prodao i da zarad vlasti trpi ponižavanja, dok je Mrkonjić davao izjave o stanici Prokop od kojih se Dačić kasnije ograđivao.

Palma jača

Popularnost Jedinstvene Srbije čiji je lider Dragan Marković Palma blago je porasla poslednjih meseci i sada ta stranka ima podršku oko 3,2 procenta. Zanimljivo je da je popularnost JS skočila u Vojvodini. Koalicija SPS i JS se ne dovodi u pitanje, dve stranke će nastaviti saradnju. Marković je ranije već izjavio da on od koalicije sa socijalistima ne odustaje

– JS na izbore ide sa SPS, mi smo dosad bili u koaliciji sa PUPS-om, čekamo njihov odgovor da li će i ubuduće biti sa nama na listi – kaže Marković.

Izvor: Blic http://www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here