Home Izbori Jovanović: Dačić sve prodao i svakome bi se prodao

Jovanović: Dačić sve prodao i svakome bi se prodao

107
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da u „srpskoj politici nema nikog koga lider socijalista Ivica Dačić nije prodao i nema nikog kome se posle izbora ne bi prodao“.

„U srpskoj politici nema nikog koga Ivica Dačić nije prodao i nema nikog kome se posle izbora ne bi prodao, od Miloševića 2001. godine, preko Koštunice 2008. godine, Tadića 2012. godine i Vučića dan posle izbora, ako to bude moguće, isto onako kao što je to bilo kada je koalicionim sporazumom njemu garantovao da će biti gradonačelnik, a za Đilasa glasao“, rekao je Jovanović za agenciju Beta povodom Dačićevog autorskog teksta u današnjoj „Politici“.

Dačić je u tom tekstu rekao da njegova partija vidi samo Srpsku naprednu stranku kao partnera i odbacio mogućnost saveza sa drugim strankama. Predsednik SPS je, takođe, kritikovao skoro sve ostale stranke u Srbiji, dok je za predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića napisao da se „muči sa bipolarnim poremećajem“, jer je pola u vlasti, a pola u opoziciji.

„Bez obzira na to da li će Aleksandar Vučić ponovo formirati vladu, da li ćemo mu ako to bude radio biti partneri, SPS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koalicije sa fronclama nekadašnjeg DOS-a“, napisao je Dačić.

On je predsednika SDS Borisa Tadića, sa kojim je ranije bio u koaliciji, nazvao manekenom propale politike, dok je predsedniku LDP Čedomiru Jovanoviću zamerio što Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom i zagovara nezavisnost Kosova. Za predsednika LSV Nenada Čanka predsednik SPS rekao je da najveći autonomaš, dok je DSS, Dveri i SRS nazvao opasnim i nekontrolisanim nacionalistima.

SPS je 2004. godine u parlamentu podržao manjinsku vladu koju je vodio DSS.

Na izborima u Beogradu 2008. godine SPS je trebalo da podrži Aleksandra Vučića za gradonačelnika, ali je promenio odluku i podržao DS i Dragana Djilasa.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here