Home Izbori „Fantazija da SPS pomaže protivnicima Vučića“

„Fantazija da SPS pomaže protivnicima Vučića“

118
0

Već danima mediji spekulišu fantazijom u kojoj SPS i ja, posle izbora, menjamo strane i pomažemo protivnicima Vučića, izjavio je lider SPS Ivica Dačić.

„Pominju se ‘nož u ledja’, ‘izdaja’, ‘DOS i SPS zajedno’… i ubedjeno se tvrdi da moja stranka i ja tajno pregovaramo, ne samo sa opozicijom, nego i sa medijskim protivnicima ove vlade, pre svega sa ‘Kurirom'“, kaže Dačić u autorskom tekstu za „Politiku“.

On ističe da je zbog svega toga dužan da saopšti da ne zna kakav će biti krajnji izborni rezultat, pošto će, kako je dodao, „izbori, kao što je i premijer rekao, biti teški, pogotovo za SPS“.

„Ne znam ni koje su sve kombinacije posle izbora moguće, niti ko će sve konkurisati za mesto u budućoj vladi Srbije. Ali, ono što sasvim sigurno znam, jeste da ni ja ni SPS nemamo nameru da menjamo svoje partnere, bez obzira na rezultat, mogućnosti, pa čak i bez obzira na to da li ćemo uopšte konkurisati za učešće u vlasti“, napominje Dačić.

Podsećajući da su se socijalisti za savez sa Aleksandrom Vučićem odlučili još 2012. godine, zbog jasnog programa i istih političkih ciljeva, Dačić napominje da su SPS i SNS već četvrtu godinu u toj koaliciji i u Vladi Srbije, deleći iste vrednosti, i ta činjenica, kako je dodao, određuje i njihov odnos prema budućnosti.

„Hoćemo reforme, hoćemo siguran korak ka Evropi, i hoćemo da posao, koji je tada započet, bude završen. Svaki savez sa Pajtićem, koji se muči sa bipolarnim poremećajem, pa je pola u vlasti, pola u opoziciji, i koji hoće da menja vlast u Srbiji, ali nikako ne i u Vojvodini; ili sa manekenom propale politike Tadićem, sa Čedom Jovanovićem, koji govori da je Republika Srpska genocidna tvorevina i koji bi priznao Kosovo, sa povampirenim Živkovićem, sa najvećim autonomašem Čankom, ili opasnim i nekontrolisanim nacionalistima iz Dveri i DS S-a i Srpske radikalne stranke – za Socijalističku partiju Srbije je nemoguć“, kaže lider SPS.

Isto tako je nemoguće, ističe Dačić, da se SPS udruži sa „Kurirom” i ostalima koji se ovih dana zdušno trude da obore rejting Vlade i njenog premijera.

„Upravo zato svako relativizovanje rezultata rada vlade kroz lične stavove pojedinca, kao što je bio Mrkonjićev stav o ‘Prokopu’, ne samo da nanosi štetu odnosima između SNS-a i SPS-a, nego i odvlači pažnju od pogubnih posledica vladavine DOS-a posle 5. oktobra, jer i u slučaju ‘Prokopa’ DOS je zaustavio taj projekat, kao što je zaustavio i sve ostalo u Srbiji. SPS smatra da je ovo kapitalni projekat, koji je i pored opstrukcije DOS-a tokom dvehiljaditih upravo ova vlada uspešno završila“, naveo je Dačić.

Izvor: B92 http://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here