Home Izbori Nova stranka: Brutalnost naprednjaka na lokalu

Nova stranka: Brutalnost naprednjaka na lokalu

213
0
Nova stranka - Srbija izbori
Foto: RTV http://rtv.rs

NOVI SAD – Nova stranka optužila je danas Srpsku naprenu stranku (SNS) da je na izborima za savete mesnih zajednica Kljajićevo i Bački Monoštor u okolini Sombora pokazala „svu brutalnost i kriminalni karakter“.

„Meštani pomenutih mesnih zajednica su danima bili izloženi najgrubljim pritiscima, ucenama i koruptivnim ponudama, a posebnu ozbiljnost kriminalnim predizbornim radnjama svojim posetama su dali najviši državni funkcioneri i brat premijera“, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Nove stranke u Somboru.

Ocenjuje se da je to jasna poruka i šta gradjani cele Srbije mogu da očekuju na predstojećim izborima.

„Verovali smo da su vremena nedemokratskih i pokradenih izbora završena 2000. godine, ali je SNS tu praksu ponovo uveo u Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je optužila SNS da je pod parolom „mitom ili silom“ primoravala gradjane Kljajićeva da glasaju za SNS.

Kako se navodi u saopštenju, 40 odsto izašlih birača glasalo je za kandidate SNS-a što je manje nego na prethodnim republičkim izborima u Kljajićevu kada su imali podršku više od 60 odsto birača.

„I pored angažovanja svih stranačkih jurišnih odreda i ogromnog novca otetog od građana, izbori su pokazali da je podrška režimu Aleksandra Vučića u ozbiljnom padu“, navodi se u saopštenju.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ najavljuje krivične prijave

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ukazuje danas u saopštenju da je na „izborima za Savet Mesne zajednice Kljajićevo, malo mesto od 5.000 stanovnika na teritoriji Sombora, Srpska napredna stranka (SNS) zastrašivala, manpulisala i potkupljivala birače“.

U saopštenju Pokret tvrdi da je „na dan izbora, u nedelju 31. januara, Kljajićevo bilo pod okupacijom naprednjaka koje je predvodio Andrej Vučić, brat premijera“.

Pokret najavljuje da će podneti krivične prijave „za sve nelegalne radnje“ za koje ima dokaze.

U saopštenju Pokret podseća da nije učestvovao na izborima, ali je njegov koordinator za Sombor „Dragan Nikodijević ostvario fantastičan rezultat u nemogućim predizbornim uslovima“.

„Nikodijević se plasirao na 12. mesto, odmah iza kandidata SNS, sa 533 osvojena glasa, ispred svih ostalih iza kojih stoje ‘velike’ stranke“, ističe se u saopštenju Pokreta.

SNS:Stranke, koju optužuju za krađu, imaju takva iskustva

Stranke koje optužuju Srpsku naprednu stranku za nečasne radnje krađe na izborima, očigledno imaju u izobilju takvih iskustava iza sebe i sasvim je jasno da ne mogu više da gledaju ni jednog funkcionera naše stranke koji je među svojim građanima i koji se bavi njihovim problemima, nevezano za bilo koje izbore, saopštio je danas pokrajinski odbor SNS Vojvodine.

Povodom tvrdnji predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da su, pored ostalog, „krađe već evidentirane na ponovljenim lokalnim izborima“,

SNS je ukazala da je „jedino brutalno na lokalnim izborima to što su pokušaji partijskih neistomišljenika da obezvrede stav i volju građana na najnižem i najuvredljivijem mogućem nivou, u skorijoj istoriji srpske političke scene“.

„Navodno primoravanje građana da glasaju za najbrojniju stranku u Srbiji je nešto što ukazuje na još jedan u nizu apsurdnih pokušaja da se obezvredi svako poverenje građana koje ukažu Srpskoj naprednoj stranci“, kaže se u saopštenju.

Srpska napredna stranka, stoji u saopštenju, može samo još jednom da se zahvali svim građanima u Bačkom Monoštoru i Kljajićevu na velikom ukazanom poverenju na poslednjim mesnim izborima i da obeća da će se i dalje jednako i još više baviti svim njihovim problemima, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou.

PS Sombor: Živković u panici od gubitka mandata

Gradski odbor Pokreta socijalista Sombora saopštio je večeras da se Živković uplašio gubljenja mandata i poslaničkog imuniteta, što je , kako ocenjuju, poslednja prepreka da se policija i tužilaštvo ozbiljnije zainteresuju za njegov rad i poreklo imovine.

„Strah od gubitka dva teškom mukom osvojena mandata u skupštini Srbije koje će Zoran Živković i njegova najnovija stranka sigurno izgubiti na predstojećim izborima u potpunosti su omamili bivšeg predsednika Vlade Zoran Živkovića i njegovu partiju“, navodi somborski PS.

Kako kažu, njihov strah od vanparlamentarnog života je toliko velik da ih hvata totalna panika od svake pobede Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, makar i za članove saveta Mesne zajednice, kao pre nekoliko dana u Kljajićevu i Bačkom Monoštoru.

„Mogu li se drukčije shvatiti njihove lažne optužbe o navodnim pritiscima , ucenama i brutalnosti tokom sprovođenja izbora za članove saveta Mesnih zajednica u Kljajićevu i Bačkom Monoštoru. Kako ironično zvuče optužbe o brutalnosti izrečene od strane partije Zorana Živkovića tokom čijeg mandata je samo tokom jedne akcije uhapšeno 11.665 osoba, od čega 522 u Somboru i okolini“, navode socijalisti.

Oni ocenjuju i da se posledice takve Živkovićeve bahatosti još uvek osećaju građani Srbije od čijih para se plaćaju odštete za nezakonita hapšenja i zadržavanja u pritvoru.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here