Home Izbori Ljajić: Donećemo glasove Vučiću

Ljajić: Donećemo glasove Vučiću

113
0

Lider Socijaldemokratske partija Srbije Rasim Ljajić ističe da će na predstojeće izbore izaći zajedno sa Srpskom napredom strankom i veruje da će toj koaliciji doneti tri-četiri odsto glasova.

“Mi vredimo između tri i četiri odsto glasova, realno…. Ja računam da mi toliko imamo i verujem da koaliciji donosimo te glasove”, rekao je on gostujući u Novom danu.

Govoreći o tome da je od 2008. godine bio u koaliciji sa Demokratskom strankom, on naglašava da se toga ne stidi i da je ponosan na sve što su uradili u toj koaliciji. Ljajić ističe da nikada nisu, kao manja stranka, nikoga ucenjivali i da su bili pouzdan partner. “Mi smo realno donosili glasove i zato smo i poželjan partner SNS-u sada”.

Ipak, na pitanje da li se oseća prozvanim kada premijer Vučić govori kako je prošla Vlada loše radila i ostavila zemlju u problemima, Ljajić odgovara da se uvek oseća prozvanim za nešto što je sam radio. “Sve što je bilo dobro, sve što je bilo loše, bio sam deo toga”.

Datum izbora, kako navodi, zavisi od dogovora pokrajinske Skupštine i republičkih organa vlasti ali će biti između 22. aprila i 22. maja.

Ovi izbori su prilika da građana daju ili otkažu poverenje dosadašnjoj vladajućoj koaliciji, da ocene njihov rad ali i rad opozicionih stranaka, ističe sadašnji ministar trgovine i turizma i dodaje da nakon izbora treba formira stabilnu vladu sa novom energijom i da novi kabinet čine neki novi ljude.

U uspehe sadašnjeg kabineta Aleksandra Vučića on ubraja ekonomske reforme koje su pozitivno ocenili i MMF i Svetska banka, otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU ali i činjenicu da je, u uslovima migrantske krize, očuvana društvenu stabilnost. “Imate permanentnu nestabilnost u svim država ali mi smo uspeli da sačuvamo stabilnost. Prilično smo neokrnjeni i neoštećeni u ovoj migrantskoj krizi”.

Komentarišići trzavice na relaciji SNS-SPS on je naveo da nema saznanja o tome i da ne želi da spekuliše o tome ali ističe da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni i da će SNS biti meta svih koji učestvuju na izborima. Ipak, govoreći o kritikama koje je Vladi uputio socijalista Milutin Mrkonjić da je stanica Prokop samo okrečena, Rasim Ljajić kaže da je to ‘slobodnije tumačenje’ ali da minimiziranje projekta nije dobro i korektno.
Prema njegovim rečima, lično je učestvovao u pregovorima i doveo ih do kraja sa kuvajtskum fondom za Prokopom i to sada prvi put javno kaže jer je taj projekat uspeh sadašnje Vlade.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here