Home Izbori Vučić: Idemo na izbore zbog reformi

Vučić: Idemo na izbore zbog reformi

104
0
Aleksandar Vuccich KZSS 24
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da je doneo odluku o vanrednim izborima kako bi aktuelna vlast imala pun mandat za sprovođenje svih reformi do odluke o članstvu u EU.

Gostujući na televiziji Hepi, premijer je kazao da bi reformski procesi u Srbiji bili prekinuti „u pola“ ako bi građani na izbore izašli 2018. godine.

„Idemo na izbore zato što je važno da imamo stalni tok reformi. Mi ćemo da uradimo sve da budemo primljeni u EU, ali čak i kada uđemo u Uniju, nećemo živeti bez problema. Neke zemlje koje su postale članice danas žive lošije nego ranije, ali je važno da mi dostignemo određene standarde u vladavini prava, da imamo stabilne finansije, to hoćemo zbog sebe“, kazao je Vučić.

On je dodao da neće menjati politiku i da se ne plaši odlaska sa vlasti.

Do avgusta 40 kilometara autoputa do Čačka

Pre avgusta biće izgrađeno 40 kilometara autoputa od Beograda do Čačka, a da će 2018. godine biti završena deonica od Čačka do Požege, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je aktuelna Vlada Srbije obnovila više kilometara pruga i izgradila više kilometara puteva „nego ikada“.

„Uradićemo i 97 kilometara do Boljara na granici sa Crnom Gorom, a strance interesuje Koridor 10, od Beograda ka Nišu i dalje ka Makedoniji i jednim krakom ka Bugarskoj“, kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, uskoro će u Vranje i Vladičin Han doći novi investitori koji će zaposliti više hiljada ljudi.

„Očekujem i novi ugovor sa Dženeral elektrikom u Nišu i zapošljavanje još 2.400 ljudi, dovodimo i prave fabrike u Novi Sad koje će zaposliti 5.000 ljudi“, rekao je Vučić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here