Home Izbori Vulin: Nismo umanjili nijedno socijalno davanje

Vulin: Nismo umanjili nijedno socijalno davanje

205
0
Aleksandar Vulin- Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Pirot — SNS i Pokret socijalista imaju stabilnu saradnju još od svog osnivanja, SNS u PS ima saborca i te dve političke organizacije zajedno se bore za ista uverenja.

Pirot — SNS i Pokret socijalista imaju stabilnu saradnju još od svog osnivanja, SNS u PS ima saborca i te dve političke organizacije zajedno se bore za ista uverenja.

To je izjavio predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

On je na izbornoj skupštini svog pokreta u Pirotu istakao da SNS i PS veruju u istu Srbiju, koja je, kako je rekao, dobro mesto za život za običnog čoveka, u kojem se poštuje običan čovek, „gde se ne okreće glava od svojih boraca, radnika, seljaka, gde će radničko dete da postane inženjer, seljačko dete da postane lekar, samo ako to bude želelo“.

„Kao što Aleksandar Vučić u meni ima saborca, tako i naše dve političke organizacije zajedno se bore za isto uverenje i za iste ciljeve“, rekao je Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dodao je da su SNS i PS do sada zajedno izlazili na sve izbore, da će nastaviti tako da se ponašaju i istakao da te dve partije dovoljno dobro sarađuju i da njima zaista neki formalni sastanci i nisu previše potrebni, ali i da će narednih nekoliko dana formalizovati saradnju.

Vulin je rekao i da PS deluje u više od 120 opština na teritoriji Srbije i da nakon svih godina može slobodno da se kaže da je jedna od najozbiljnijih levih političkih organizacija u Srbiji.

„Naša ideologija ide u skladu sa onim što mi radimo nakon što smo preuzeli odgovornost za upravaljanje ovom zemljom i ono što preporučujem biračima, to je baš to. Cenite nas po onome što smo uradili“, rekao je Vulin.

Naveo je da su očuvana sva socijalna davanja, „nije umanjeno nijedno jedino“, nijedno pravo nije izgubljeno, neka su i unapređena, u narednom periodu biće povećana porodiljska davanja, novac za još dve nove kategorije porodilja je obezbeđen.

„Jedini smo u Evropi uspeli da u godinama krize i potpune štednje ne štedimo jedan jedini dinar na socijalnim kategorijama. Cenite nas po tome što smo uspeli da isplatimo sve socijalne programe koji su nam se prijavili i da obezbedimo novac za svakog radnika koji je bio u preduzeću, koja su veštački održavali iz političkih razloga, a došlo je vreme da se upravo mi bavimo time“, rekao je Vulin.

Podsetio je da su svi dugovi vojnim penzionerima isplaćeni i to u jednoj jedinoj rati, „u vreme kada su govorili da je to nemoguće i da je obična laž“, da su isplaćeni dugovi prema poljoprivrednim penzionerima, prema našim sunarodnicima sa KiM, koji su pravljeni od 2003.

„Eto, to su naši aduti, cenite nas baš po tome što smo radili, cenite nas po tome što smo govorili istinu, a govorili smo je uvek i u svakoj prilici. Na strani smo svog naroda, cenite nas po onome što smo radili svih ovih godina. Upravo zato sam i potpuno siguran u veoma dobar izborni rezultat i na nivou republike, pokrajine i na lokalu“, zaključio je Vulin.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here