Home Izbori Smena Gašića – predstava pred izbore

Smena Gašića – predstava pred izbore

68

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović smatra da će razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića na sednici skupštine biti predstava za javnost zbog predstojećih izbora. Ističe da taj pokret u tome neće učestvovati.

„Želim da saopštim da Pokret za preokret neće učestvovati u toj raspravi na sednici koja bude zakazana. Smatram da je to klasična pozorišna predstava Aleksandra Vučića i da je ona napravljena samo zbog toga što su izbori pred nama“, rekao je Veselinović novinarima u parlamentu.

Kao osnovni razlog za takvu odluku, Veselinović je naveo i tvrdnju da će na toj sednici Gašić biti prikazan kao heroj.

Veselinović je podsetio da je od momenta kada je Gašić uvredio novinarku B92 prošlo više od dva meseca i da je još tada premijer rekao da traži pravo rešenje za ministra.

„Čuli ste za rešenje, nema potrebe da bilo šta govorim o tome, gospodin (Dušan) Vujović – sjajno rešenje za ministra odbrane i za to je trebalo dva meseca“, prokomentarisao je Veselinović.

Takođe je rekao i da Pokret za preokret ne želi da učestvuje u raspravi jer se na sednici neće raspravljati o razrešenju Bratislava Gašića zbog helikopterske nesreće i smrt nevinih ljudi za koju je, po svemu sudeći, kako je rekao, odgovoran ministar Gašić.

Osnovna poruka jeste da ovaj predlog Aleksandra Vučića i SNS-a ne zaslužuje ništa osim ignorisanja, zaključio je lider Pokreta za preokret.

Izvor: RTS http://www.rts.rs