Home Izbori Smena Gašića – predstava pred izbore

Smena Gašića – predstava pred izbore

114
0

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović smatra da će razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića na sednici skupštine biti predstava za javnost zbog predstojećih izbora. Ističe da taj pokret u tome neće učestvovati.

„Želim da saopštim da Pokret za preokret neće učestvovati u toj raspravi na sednici koja bude zakazana. Smatram da je to klasična pozorišna predstava Aleksandra Vučića i da je ona napravljena samo zbog toga što su izbori pred nama“, rekao je Veselinović novinarima u parlamentu.

Kao osnovni razlog za takvu odluku, Veselinović je naveo i tvrdnju da će na toj sednici Gašić biti prikazan kao heroj.

Veselinović je podsetio da je od momenta kada je Gašić uvredio novinarku B92 prošlo više od dva meseca i da je još tada premijer rekao da traži pravo rešenje za ministra.

„Čuli ste za rešenje, nema potrebe da bilo šta govorim o tome, gospodin (Dušan) Vujović – sjajno rešenje za ministra odbrane i za to je trebalo dva meseca“, prokomentarisao je Veselinović.

Takođe je rekao i da Pokret za preokret ne želi da učestvuje u raspravi jer se na sednici neće raspravljati o razrešenju Bratislava Gašića zbog helikopterske nesreće i smrt nevinih ljudi za koju je, po svemu sudeći, kako je rekao, odgovoran ministar Gašić.

Osnovna poruka jeste da ovaj predlog Aleksandra Vučića i SNS-a ne zaslužuje ništa osim ignorisanja, zaključio je lider Pokreta za preokret.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here