Home Izbori Jerkov: U narednih deset dana opozicija nastavlja razgovore

Jerkov: U narednih deset dana opozicija nastavlja razgovore

205
0
Aleksandra Jerkov - Srbija izbori
Foto: N1/Tanjug/Srđan Ilić

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je da očekuje da u narednih desetak dana budu nastavljeni razgovori sa strankama opozicije o mogućem zajedničkom izlasku na predstojeće izbore.

„Nemamo tačan datum nastavka razgovora sa strankama opozicije, ali očekujemo da će u narednih desetak dana da se reši“, rekla je Aleksandra Jerkov za agenciju Beta.

Ona je navela da je DS na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora doneo odluku da sa strankama sa kojima već sarađuje, poput Nove stranke i Zajedno za Šumadiju, potpiše koalicione sporazume.

„Treba doneti odluku o tome kako izaći izbore i ta odluka treba da bude zajednička“, dodala je Aleksandra Jerkov.

Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka saopštile su sinoć da su spremni da nastave razgovore sa Demokratskom strankom kako bi se dogovorili o najefikasnijem načinu nastupa na predstojećim izborima.

U sedištu DS 19. januara održan je sastanak opozicionih stranaka o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima, a predsednik DS-a Bojan Pajtić je posle tog sastanka rekao da je opozicija veoma blizu ideje da na izborima nastupi zajedno, ali da će se o modelu izlaska razgovarati na narednom sastanku.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here