Home Izbori DS VAGA KOALICIJE Bliži odluci o izlasku na izbore u dve kolone

DS VAGA KOALICIJE Bliži odluci o izlasku na izbore u dve kolone

120
0

Demokratska stranka (DS) bliža je odluci da proevropska opozicija ide na izbore u dve kolone, jer će tako osvojiti više glasova.

Ovo je stav koji su juče na sednici Glavnog odbora izneli funkcioneri DS. Izvor “Blica” dodaje da nije isključen ni dogovor sa strankama Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića ukoliko istraživanja pokažu da bi zajedničkim nastupom na izborima osvojili više glasova. Ta opcija je, međutim, manje verovatna.

– Ništa nije zakucano, ali procena je da bismo izlaskom na izbore u dve kolone mogli da prođemo bolje. To ne znači da ne bismo sarađivali sa SDS i LDP po pitanju praćenja regularnosti izbora. Takođe, ukoliko ostvarimo dobar rezulat, mogli bismo da razgovaramo o postizbornoj koaliciji – navodi naš sagovornik.

Izvor “Blica” dodaje da je Predsedništvo juče od GO dobilo odrešene ruke da nastavi razgovore sa SDS i LDP, a kada donese odluku, moraće da je izglasa GO – ističe izvor “Blica”, koji dodaje da se sam lider DS-a Bojan Pajtić juče nije izjašnjavao da li na izbore treba ići odvojeno ili sa Tadićem i Jovanovićem.

On je na početku sednice rekao da je “Aleksandar Vučić gotov ako od troje građana, dvoje izađe na izbore”.

– Samo za poslednjih osam meseci SNS je izgubila jednu petinu biračkog tela i Vučić to zna. Zbog toga je raspisao izbore ne bi li ugrabio još jedan mandat dok se biračko telo ne ospe skroz – istakao je Pajtić.

Lokalni odbori ne veruju u pobedu

Na sednici GO funkcioner Goran Ješić istakao je da treba sačekati istraživanja pre odluke o kolonama i videti da li se može postići sinergijski efekat, dok se Dragan Šutanovac žalio da lokalni odbori po Srbiji ne veruju dovoljno u dobar izborni rezultat.

Izvor: Blic http://www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here