Home Izbori DS u borbi za „srećniju Srbiju“, partnere ne pominju

DS u borbi za „srećniju Srbiju“, partnere ne pominju

105
0

Sve manje šanse za okupljanje opozicije uoči vanrednih izbora. Demokrate najavljuju bitku za slobodnu i srećniju Srbiju, ali ne spominju partnere.

Posle višenedeljnih pregovora sa koalicijom okupljenom oko SDS-a, demokrate se ni na današnjoj sednici glavnog odbora stranke nisu izjasnile o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. Lider demokrata Bojan Pajtić rekao je da od danas kreću u bitku za izborne rezultate i srećniju Srbiju, u kojoj su trenutno osnovne karakteristike života strah i poniženje.

U štabu demokratske stranke aplauzom podrške dočekani su Slobodan Milosavljević i drugi članovima partije koji su uhapšeni u akciji „Rezač“, pa pre desetak dana pušteni iz pritvora.

O zajedničkom nastupanju sa koalicijom okupljenom oko SDS-a i dalje ni reči. Ali stižu prva predizborna obećanja Bojana Pajtića – slobodna i poštena Srbija, u kojoj vlast nije tu da vlada, nego da služi narodu.

“Nije nama ideal da budemo bolji od Srpske napredne stranke jer svako može biti bolji od Srpske napredne stranke. Naša ideja i naš idal je da Demokratska stranka bude mnogo bolja od Demokratske stranke do 2012. godine“, poručio je lider demokrata.

Predstojeći izbori za Pajtića nisu stranačko, nego civilizacijsko pitanje. Glavni cilj na prolećnim izborima je, kako kaže, smeniti režim Aleksandra Vučića.

“Mi nemamo drugu alternativu nego da se borimo za to da poštena i napredna Srbija Babića, Rističevića, Nikolića, Gašića, Vučića, jednom za svagda ode u istoriju. Ovo nije pitanje stranačke prirode, ovo je pitanje opstanka pristojne, slobodne, demokratske Srbije“, poručio je Pajtić.

Pajtić je optimističan jer je, kako kaže, u proteklih osam meseci Srpska napredna stranka izgubila petinu birača, a procenat izlaznosti građana na izbore opao je za četvrtinu. Stoga u DS-u veruju da aktuelna vlada nema šanse za opstanak ukoliko na izbore izađe dve trećine biračkog tela.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here