Home Izbori Dačić: SPS neće sa strankama bivšeg DOS-a i desničarima

Dačić: SPS neće sa strankama bivšeg DOS-a i desničarima

124
0
ivica daccich 2
Foto: Darko Ćirkov

Potpredsenik Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Vranju da ta stranka neće praviti koaliciju sa strankama bivšeg DOS niti sa desničarskim strankama za koje je rekao da je njihova poolitika „opasna za Srbiju“.

„Mi smo imali razgovore sa Srpskom naprednom strankom odmah na početku godine i nismo razgovarali niti je bila ta ideja da se pravi zajednička lista za parlamentarne izbore“, rekao je Dačić i dodao da je „ostavljena mogućnost loklanim odborima da razgovaraju o mogućim koalicijama na lokalnom nivou“.

„U svakom slučaju, ta ideja nije bila razmatrana između SNS i SPS“, rekao je Dačić.

„Mi smo do sada imali korektne odnose u Vladi i ubeđen sam da će ova Vlada ostavriti dobar rezultat na izborima. Kad kažem Vlada mislim liste koje će se pojaviti na izborima da će sigurno osvojiti više od 60 odsto glasova i da će Vlada nastaviti da radi u ovom sastavu“, rekao je Dačić.

Po njegovoj oceni bilo bi bi neodgovorno za građane Srbije da bilo ko, bilo SNS ili SPS, pravi bilo kakve dogovore sa nekim strankama koje predstavljaju manekene jedne propale i promašene politike u liku nekog novog DOS ili sa strankama koje su promoteri opasne politike u vidu desničarskih stranaka, opasne politike za Srbiju.

„Za nas iz SPS-a svakako nije prihvatljivo niti smo bilo kada razmatrali niti će se to desiti da pravimo neke dogovore sa strankama bivšeg DOS i desničarskim strankama“, zaključio je Dačić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here