Home Beograd Pajtić: Nije cilj biti bolji od SNS, to svako može

Pajtić: Nije cilj biti bolji od SNS, to svako može

141
0
Sednica Glavnog odbora DS - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Beograd — DS je spremnija nego ikad da se na izborima bori da „poštena i napredna Srbija“ premijera ode u istoriju, navodi lider demokrata Bojan Pajtić.

Beograd — DS je spremnija nego ikad da se na izborima bori da „poštena i napredna Srbija“ premijera ode u istoriju, navodi lider demokrata Bojan Pajtić.

„Spremni smo da se borimo da poštena i napredna Srbija Vučića, Gašića, (šefa poslaničke grupe SNS Zorana) Babića i (poslanika SNS Marijana) Rističevića jednom za svagda ode u istoriju“, rekao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu.

On je naveo da je želja te partije da služi građanima, a ne da vlada njima, kao što je to sada slučaj.

„SNS je u poslednjih osam meseci izgubila petinu svojih birača. Vučić to odlično zna zato je i raspisao izbore. Ako od troje građana, dvoje izađe na izbore, oni (SNS) su gotovi, on (Vučić) je gotov, a dužnost DS je da to građanima jasno poruči danas“, naveo je Pajtić.

Predsednik DS je ocenio i da nema srećnijih zemalja od onih gde građani ne znaju ko je ministar odbrane.

„Zato što u tim zemljama ministri kleče, a ne građani“, dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS za cilj ima dinamičnu tržišnu privredu, snažnu socijalnu državu, vladavinu prava koje sada nema i efikasnu javnu upravu.

„Naša ideja nije da budemo bolji od SNS, to svako može. Ideja je da DS bude bolja nego što je DS bila do 2012. godine“, rekao je on.

Nakon prve tačke dnevnog reda o radu stranke, sednica Glavnog odbora DS je zatvorena za javnost.

Na zatvorenom delu sednice, članstvo DS će raspravljati o izbornom programu DS, pripremama za predstojeće izbore, kao i etičkom kodeksu DS.

Na početku sednice, DS je minutom ćutanja odao počast univerzitetskom profesoru, nekadašnjem poslaniku i ministru pravde Vlade u senci Demokratske stranke Momčilu Grubaču koji je preminuo u 76. godini 7. decembra 2015. godine.

Ubrzo je usledio odgovor Srpske napredne stranke koja je upitala Demokratsku stranku šta ih je sprečavalo da se bore za bolji život građana tokom prethodnih 16 godina koliko su bili na vlasti.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here