Home Izbori Živković: Opozicija da ide u dve kolone

Živković: Opozicija da ide u dve kolone

124
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Nove stranke Zoran Živković smatra da bi demokratska proevropska koalicija trebalo na predstojeće izbore da ide u dve kolone i to sa listom koju čine Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Liga socijademokrata Vojvodine i sa listomon koju čini savez oko Demokratske stranke.

Živković je u intervjuu Radiju Slobodna Evropa rekao da i vlast ide na izbore sa dve liste, savezom oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

“Prvi korak ka razrešenju dileme da li će opozicija ići na jednoj ili dve liste biće Glavni odbor Demokratske stranke u nedelju, ali moj stav je da idemo na dve liste jer će obe preći cenzus i u zbiru dati više glasova nego da se ide sa jednom listom”, smatra Živković.

Prema njegovim rečima, puno ljudi ne bi glasalo za ljude koji su iz ličnih ili principijelnih razloga razmenili teške reči.

Živković je rekao da do dana izbora neće reći ništa loše o bilo kome ko se izjašnjava kao opozicija, „makar on mislio drugačije“.

To je detant, pakt o nenapadanju, jer imamo jednog protivnika, katastrofalnu, opasnu, na ivici razuma vlast i nije nam potrebna nikakva druga međusobica da nas poremeti, rekao je Živković i dodao da opozicija ima jednog velikog protivnika, protivnika Srbije.

“Aleksandar Vučić je prepreka za dalji normalni put Srbije kroz iskušenja 21. veka”, ocenio je Živković.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here