Home Izbori Demokrate i reformisti u Nišu potpisali sporazum

Demokrate i reformisti u Nišu potpisali sporazum

123
0

Zbog programske sličnosti i zajedničkog delovanja u budućnosti, niški odbor Demokratske stranke i Reformistička stranka potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu, uz podršku Zajedno za Srbiju.

Pojedinačna saradnja stranaka u Nišu se nastavlja, pa su posle brojnih međusobnih sporazuma različitih partija, svoju saradnju ozvaničili i DS i RS.

,,Sve opozicione stranke koje rade u okviru Udružene opozicije ulažu ozbiljne napore da naš Grad izvučemo iz krize. Mi ćemo imati koordinisani rad u pogledu zajedničkog nastupa sa našim strateškim partnerima“– izjavio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu.

Ove stranke poslednjih meseci figuriraju kao potencijalne članice Ujedinjene niške opozicije, ali osim dogovora o međusobnom nenapadanju nikakvih zvaničnih dogovora nije bilo.

,, Lider refirmista Milan Višnjić kaže da će sledeći izbori biti i “referendumsko pitanje” što potrebu za okupljanjem, ističe on, dodatno pojačava“.

Niški DS već ima potpisane sporazume sa strankom Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i sa sindikatom “Sloga”, a još sredinom prošle godine su pozvali sve opozicione stranke u Nišu da im se pridruže.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here