Home Izbori Treća Srbija: Dveri sa demokratama prave novi DOS

Treća Srbija: Dveri sa demokratama prave novi DOS

106
0

Treća Srbija optužila je Dveri da skupljaju novac za kampanju od donatora iz SAD koji finansiranje uslovljavaju predizbornom koalicijom sa Demokratskom strankom. Dveri te optužbe demantuju.

Potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović tvrdi da predstavnici Dveri u SAD prikupljaju novac za kampanju koju će voditi zajedno sa Demokratskom strankom Srbije, pri čemu je uslov američkih donatora da naprave predizbornu koaliciju sa DS i da na platformi „novog DOS-a“ prouzrokuju ozbiljnu polarizaciju u društvu.

Jovanović tvrdi i da je „operacija“ sastavljanja novog DOS-a krenula iz Čačka, u kojem je već napravljen savez Dveri i DS.

Boško Obradović iz Dveri negira optužbe i poručuje da ta organizacija nikada neće biti deo prozapadnog opozicionog bloka, jer, kako navodi, između DS i SNS nema nikakve političke razlike.

„U patriotskom bloku Dveri i DSS režim Aleksandra Vučića vidi najveću opasnost. Pajtić, Jovanović i Tadić ne mogu pobediti Vučića, jedino ga može pobediti udruženi patriotski blok i zato će Vučićevi agenti u redovima lažne opozicije služiti za napade na Dveri i DSS“, rekao je Obradović.

Kada je u pitanju Čačak, Obradović navodi da su lokalni izbori „biti ili ne biti“ za taj grad i da Dveri ne mogu same da smene aktuelnu vlast, te su zbog toga napravili „Okupljanje za spas Čačka“, gde su, kako je rekao, dobrodošli svi koji su protiv vlasti.

„Razgovaramo o daljem širenju ovog opozicionog bloka“, rekao je Obradović, navodeći da su u njemu već Jedinstvena Srbija, Ravnogorski pokret i Pokret za Čačak.

Na vlasti u Čačku je trenutno koalicija koju čine NS, SNS, DSS, SPS, PUPS i URS, dok su u opoziciji Dveri, DS, Socijaldemokratska partija i „Čačanska opozicija“.

Izvor: RTS http://www.rts.rs
Foto: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here