Home Izbori BITKA ZA NOVI SAD Pajtić hoće Aleksandru Jerkov na čelu „Srpske Atine“

BITKA ZA NOVI SAD Pajtić hoće Aleksandru Jerkov na čelu „Srpske Atine“

144
0
Zastave SAD Srbija i Evropska Unija 10
Foto: Darko Ćirkov

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i šef novosadskog odbora Veljko Krstonošić u trci su za kandidata DS za gradonačelnika Novog Sada.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i šef novosadskog odbora Veljko Krstonošić u trci su za kandidata DS za gradonačelnika Novog Sada.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, već sada se između njih dvoje lome koplja unutar stranke.

– Lider DS Bojan Pajtić bi voleo da Aleksandra bude njihov kandidat za gradonačelnika vojvođanske prestonice jer je iz tog grada, prepoznatljiva je javnosti i nema loš rejting – priča izvor „Blica“ iz DS.

Međutim, kako kaže, članstvo u Novom Sadu se s tim baš ne slaže, i pre su za to da se pogura Veljko Krstonošić, koji se od oktobra 2014. godine nalazi na čelu novosadskog DS.

– On možda nije tako zvučno ime, ali su u stranci generalno zadovoljni njegovim radom. On je i odbornik DS u Skupštini Novog Sada, i to u dva mandata, tako da mu poslovi koji se tiču funkcionisanja grada ni najmanje nisu nepoznanica. Bez obzira na Pajtićevu želju, stranka će najverovatnije podržati njega kao kandidata za funkciju – priča izvor „Blica“.

Nije poznato i da li demokratama smeta činjenica da je Jerkov prešla u njihove redove iz LSV-a Nenada Čanka. Od Jerkov, koja je i portparolka stranke, juče nije bilo moguće dobiti komentar. Ona ni danas nije odgovarala na SMS-ove s konkretnim pitanjem na tu temu. Komentar ni od Krstonošić nismo dobili.

Sulejman Ugljanin - Srbija izbori

Sa Ugljaninom samo na lokalu

Lider Demokraske stranke dogovorio se juče s predsednikom SDA Sulejmanom Ugljaninom o zajedničkom izlasku samo na lokalne izbore, saznaje „Blic“.

Kako kaže naš izvor, razlog za ovu odluku jeste to što Ugljanin nema nameru da odustane od oštre retorike o autonomiji Sandžaka. I.M.J.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here