Home Izbori DS i Nova stranka ne razmišljaju o saradnji sa socijalistima

DS i Nova stranka ne razmišljaju o saradnji sa socijalistima

132
0
Aleksandra Jerkov - Srbija izbori
Foto: N1

Poslanici opozicionih Demokratske stranke i Nove stranke rekli su da ne razmišljaju ni o kakvom dogovoru sa Socijalističkom partijom Srbije nakon najavljenih vanrednih parlamentarnih izbora.

Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov rekla je novinarima u parlamentu da takve navode premijera Srbije i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića vidi kao pokušaj da unese pometnju u redove opozicije.

„Ne razmišljamo o dogovorima u tom pravcu“, kazala je Aleksandra Jerkov.

Ona je dodala da je DS veoma jasna u tome da svaka buduća vlada treba da se razlikuje od aktuelne i da radi „potpuno drugačije i bolje“.

Vučić je juče rekao da je uveren da bi se sve opoizicione stranke ujedinile, bez obzira na međusobne razlike, samo kad bi imali jedan glas višše od SNS-a.

„Svi bi se oni ujedinili, čak i sa SPS-om, samo kad bi imali jedan glas višše i formirali vladu“, rekao je Vučić.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković danas je novinarima kazao da je za njegovu stranku saradnja sa socijalistima neprihvatljiva.

Kako je rekao, to je moguće „jedino ako izbije vulkan“ ili se dogodi nešto slično.

Šef poslanika SPS-a Đorđe Milićević izjavio je da socijalisti ne razmišljaju ni o kakvoj saradnji sa „nekakvim novim DOS-om“, istakavši da su odnosi SPS-a sa SNS-om odlični i da će zajedno sigurno dobiti podršku građana za nastavak realizacije proklamovanih ciljeva.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here