Home Izbori Šešelj: Podržaću Vučića ako se odrekne EU

Šešelj: Podržaću Vučića ako se odrekne EU

122
0
vojislav_seselj_srbijaizbori
Foto: B92/ Tanjug arhiva

Beograd — Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je da će ta stranka na predstojeće izbore ići sama, jer nikada ne pravi predizborne koalicije.

Beograd — Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je da će ta stranka na predstojeće izbore ići sama, jer nikada ne pravi predizborne koalicije.

On je dodao da posle izbora neće praviti koalicije sa prozapadnim strankama, ali da bi SRS mogla da podrži vladu Aleksandra Vučića ako se odrekne EU.

„Ono što mi neprekidno nudimo godinu i dva meseca to je ponuda Vučiću da se odrekne EU, da se orijentiše prema Rusiji i u tom slučaju mogli bismo podržati njegovu vladu bez ikakvih predrasuda“, rekao je Šešelj u intervjuu za radio Sputnjik.

Šešelj smatra da su naprednjaci još uvek najjača stranka i da će verovatno i na predstojećim izborima biti najjači, ali da ne veruje u istraživanja javnog mnjenja po kojima SNS tako dugo može da ima 51 do 52 odsto podrške.

Lider radikala tvrdi i da je njegova stranka u usponu i da ima „preko 20 procenata uporišta u biračkom telu“, objavljeno je na sajtu Sputnjika.

Šešelj je rekao da će radikali na izbore nastupati sa parolom „Srbiju u sigurne ruke“ i da će kroz kampanju želeti da promovišu što bližu integraciju sa Rusijom.

On kaže i da njihova kampanja, imajući u vidu da je stranka materijalno najsiromašnija, neće biti skupa, ali da će biti veoma intenzivna i da će se ići od vrata do vrata.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here