Home Izbori SAMO BEZ TADIĆA Saša Radulović hoće na izbore sa DSS i Dverima

SAMO BEZ TADIĆA Saša Radulović hoće na izbore sa DSS i Dverima

123
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: Blic/ N.Jovanović/ Tanjug

Nekadašnji ministar Saša Radulović, a sada lider pokreta “Dosta je bilo” (DJB), predložio je Bojanu Pajtiću, predsedniku Demokratske stranke, ulazak u koaliciju sa DSS-om i pokretom Dveri, saznaje “Blic”.

Nekadašnji ministar Saša Radulović, a sada lider pokreta “Dosta je bilo” (DJB), predložio je Bojanu Pajtiću, predsedniku Demokratske stranke, ulazak u koaliciju sa DSS-om i pokretom Dveri, saznaje “Blic”.

Kako navodi naš izvor, Radulović je demokratama predložio da se posle izbora napravi vlada koju bi činile te četiri stranke, a koja bi bila oročena na godinu dana.

Prethodno je DJB govorio i o saradnji i sa Levicom Srbije koju je nedavno osnovao bivši demokrata Borko Stefanivić.

– Sašin plan je da za godinu dana država stane na noge, a da se posle toga raspišu novi izbori i da onda svaka partija na glasanje ide odvojeno – navodi naš sagovornik.

Izvori “Blica” iz redova demokrata kažu da je takva ideja za njih neprihvatljiva.

– Ideju o bilo kakvoj saradnji sa DSS i Dverima nećemo ni da razmatramo. To ne dolazi u obzir – izričiti su u DS-u.

Saša Radulović juče nije odgovarao na pozive “Blica”. Ipak, u njegovom pokretu su pojasnili da se ne radi o koaliciji, već o građanskoj listi na kojoj bi se našli ljudi predloženi iz partija koje ne „koketiraju“ sa Aleksandrom Vučićem.

To, kako navode, isključuje saradnju sa strankama Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, ali bi Dveri i DSS bili pozvani da podrže takav predlog.

– To bi bila tehnička koalicija koja bi sprovela 20 tačaka programa Saše Radulovića – kažu u pokretu “Dosta je bilo”.

Boško Obradović iz Dveri navodi za “Blic” da bi podržao inicijativu Radulovića da se smeni aktuelna vlast, obezbede regularni izbori i sloboda medija, ali da saradnja sa DS ne dolazi u obzir, jer je za njih Pajtić isto što i Vučić.

„Radulovićeva ideja je na nivou fantastike“

Predsednica desničarske Demokratske stranke Srbije, kaže za “Blic” da je ideja Saše Radulovića na nivou fantastike.

– Jedini način da sarađujemo jeste da put ka EU bude blokiran na godinu dana i da u tom periodu radimo na stvarima oko kojih se slažemo – izjavila je Sanda Rašković Ivić.

Tadićeva kandidatura nije tema za Demokratsku stranku

Demokrate danas dolaze na sastanak sa koalicijom okupljenom oko Socijademokratske stranke (SDS) Borisa Tadića, ali ni posle tog sastanka neće biti konkretnih odluka o zajedničkom nastupu na izborima.

Lider DS Bojan Pajtić za “Blic” kaže da ta stranka neće nikoga ničim uslovljavati i da razgovara sa željom da smeni Vučićev režim. On je dodao da DS nisu potrebne koalicije da bi bila parlamentarna i relevantna.

Na dva puta postavljeno pitanje da li bi DS podržala Tadića za predsednika Srbije, Pajtić je rekao: „Verujte mi da uopšte ne razumem pitanje.“

Potpredsednik DS Goran Ješić kaže da je tema razgovora kako da izbori prođu u fer atmosferi jer su pretnje, maltretiranja i kidnapovanja postale uobičajeni. – Možda Tadić ima ideju da bude nosilac zajedničke liste i čiji će biti kandidat za predsedničke izbore, ali DS, uz dužno poštovanje, to trenutno ne interesuje. Tadić za predsednika uopšte nije tema – kaže Ješić.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here