Home Izbori Šešelj: Partije na izbore da izađu samostalno

Šešelj: Partije na izbore da izađu samostalno

125
0
Šešelj Vojislav - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da svaka politička partija na predstojeće izbore treba da izađe samostalno.

On je na konferenciji za novinare rekao da je takav način izlaska na izbore u skladu sa zakonom koji je propisao cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

„Mi želimo da se uozbilji srpska politička scena, a da u parlamentu budu samo stranke koje pređu cenzus“, rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima krše se elementarni parlamentarni demokratski principi ako se taj cenzus večno zaobilazi „udruživanjem marginalnih političkih stranaka“.

Lider SRS rekao je da je njegova stranka na prošlim izborima bila medijski ignorisana i zatražio od javnog servisa da obezbedi iste uslove svim strankama, čije izborne liste budu proglašene.

„Srpska radikalna stranka zahteva da se postigne dogovor da svaka politička partija koja ispuni uslove za kandidaturu, dobije određen broj besplatnih minuta za emitovanje propagandnih spotova na javnom servisu“, rekao je Šešelj i zatražio da se obnovi praksa iz ranijeg perioda da se sve stranke sučeljavaju za okruglim stolovima na RTS-u.

On je za presudu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću od devet godina zatvora za ratne zločine 1999. godine rekao da ima antisprski karakter i da ju je izrekao nelegalan sud.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here