Home Izbori OTKRIVAMO Vučić za izbornu kampanju opet angažovao Izraelce

OTKRIVAMO Vučić za izbornu kampanju opet angažovao Izraelce

84
0
avuccickzss61-srbijaizbroi
Foto: Darko Ćirkov

Aleksandar Vučić i SNS ponovo su za glavnog konsultanta u izbornoj kampanji angažovali Eisina Asafa, Izraelca kojeg lider LSV Nenad Čanak opisuje kao “agenciju za pobeđivanje na izborima”.

Aleksandar Vučić i SNS ponovo su za glavnog konsultanta u izbornoj kampanji angažovali Eisina Asafa, Izraelca kojeg lider LSV Nenad Čanak opisuje kao “agenciju za pobeđivanje na izborima”.

Iza dobrog izbornog rezultat uvek stoji ozbiljna i najčešće skupa kampanja. Toga je svestan i Vučić, koji će i ovog puta iza sebe imati tim domaćih i inostranih savetnika na čijem će čelu, kao i do sada, biti čuveni izraelski PR stručnjak Eisin Asaf.

– Vučić i Asaf rade zajedno od 2004. godine, od izbora za gradonačelnika. Gradili su svoj odnos i poverenje i na kraju ostvarili zapažene rezultate – navodi sagovornik “Blica” blizak prvom čoveku SNS. Asaf je predsednik agencije ESBR iz Londona koja se bavi konsaltingom, a pre saradnje sa SNS, iste poslove obavljao je za bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića u kampanji 2008. godine i bio jednako uspešan.

Ni SPS ne menja partnere, pa će prema rečima lidera socijalista Ivice Dačića, i ovog puta kampanju najverovatnije raditi agencija “Vočaut”.

– Rano je da se o tome govori, još nismo doneli odluku. Ranije kampanje nam je radio “Vočaut”, pa je moguće da će i ovu. Uvek pitam i svoje najbliže saradnike o idejnim rešenjima. Sve analiziramo zajedno i svako ima priliku da nešto doda ili da predloži izmenu uz valjanu argumentaciju – kaže Dačić, uz kojeg su, prema saznanjima “Blica”, već godinama i dva bivša poznata novinara sa kojima se konsultuje oko svih „marketinških odluka“.

Ostale će stranke, ako im se može verovati na reč, sve navodno raditi uz pomoć sopstvenih snaga. Za razliku od 2012. godine, kada je DS za savetnika angažovao američkog stručnjaka Edvarda Goldberga, koji je vodio kampanju i Baraku Obami četiri godine kasnije, demokrate s obzirom na trenutne dugove mogu samo da sanjaju o tome. Jedna od opcija jeste da vođenje kampanje bude povereno agenciji koja je radila prethodnu pokrajinsku kampanju za DS, a koja je dobro prošla.

I LDP, koji je do sada postavljao standarde u Srbiji kada je reč o produkciji video-spotova i originalnosti kampanje, u sličnoj je situaciji. Čedomir Jovanović danas, po rečima stručnjaka, više nije “proizvod koji se lako prodaje”.

Radikali nemaju novca da angažuju profesionalce, a slogan i strategiju predstojeće kampanje osmislio je lider SRS Vojislav Šešelj.

– Naš slogan biće “Srbiju u sigurne ruke”, a što se tiče glavne poruke, biće to insistiranje na polarizaciji između EU i integracije s Rusijom – kaže Šešelj.

Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević navodi da odustajanje od angažovanja konsultanata nije nerealno, ali je neozbiljno.

Slogan Demokratske stranke Srbije: Ne dam zemlju!

Prema rečima predsednice DSS Sande Rašković Ivić, ta stranka i Pokret Dveri će u Vojvodini koristiti slogan “Ne dam zemlju”, dok za centralnu kampanju još nisu smislili slogan. „Ne znam da li ćemo imati novca za angažovanje agencije“, navodi ona.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here