Home Izbori Jovanović: Odluka o ujedinjenju opozicije u februaru

Jovanović: Odluka o ujedinjenju opozicije u februaru

117
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Početkom februara biće doneta odluka o tome da li će proevropska opozicija izaći na izbore na jednoj ili više izbornih lista, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Početkom februara biće doneta odluka o tome da li će proevropska opozicija izaći na izbore na jednoj ili više izbornih lista, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Jovanović je, nakon sastanka sa predsednikom Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljubom Mićunovićem i predsednikom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem, kazao da će odluka o načinu izlaska na izbore biti stvar zajedničkog dogovora.

„Ovi razgovori su potrebni zbog društva koje od nas očekuje ozbiljnost, u ovom trenutku kada se svaki naš birač oseća nesigurno. Naš odgovor će biti zajednički i biće izraz zrelosti i sposobnosti da se odgovori na političku situaciju u zemlji. Mi želimo da pobedimo Vučića i prvi korak je ovakva vrsta razgovora“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima prethodni sastanak u DS-u bio veoma dobar i važan zbog stava da oni neće ulaziti u koalicije sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem.

On je kazao i da su se stranke usaglasile da nema velikih razlika oko osnovnih načela i da je samo stvar proračuna izbornih rezultata kako će opozicija izaći na izbore.

Predsednik SDS-a Boris Tadić kazao je da je njegov predlog da opozicija izađe na izbore kao jedna lista, ali da će to biti rešeno u dogovoru sa stranačkim odborima i u odnosu na istraživanje javnog mnjenja, ali da će se, kako god da izađu na izbore, ove stranke međusobno dogovarati i da je „danas pitanje kako se postiže pobednički rezultat“.

Jovanović je dodao LDP i SDS nisu protiv koalicije sa „malim strankama“, ali da žele da program opozicije definišu DS, SDS i LDP.

„Tadić, Mićunović i ja dovoljno se dugo bavimo politikom da nikada ne bismo dozvolili da napravimo grešku da na takav način nekoga iz politike eliminišemo uz kvalifikacije da je veliki ili mali. Ne isključujemo druge stranke, ali ćemo formulisati neki predlog, izaći sa njim i usaglasiti sa onima koji su nam potrebni da bismo bili najefikasniji. Da se među nama formuliše predlog i da se izađe pred širi krug“, kazao je Jovanović.

Dragoljub Mićunović kazao je da je okupljanje opozicije „pitanje buđenja društva“ i da je poziv otvoren svima koji „žele da žive u pristojnoj državi“.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here