Home Izbori Vjerica Radeta: Mnogi bi da budu s Vučićem na vlasti

Vjerica Radeta: Mnogi bi da budu s Vučićem na vlasti

141
0
Vjerica Radeta - Srbija izbori
Foto: N1

Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta uverena je da će radikali na predstojećim izborima ostvariti odličan rezultat i dodala da, „prema pouzdanim podacima istraživanja“, ta stranka ima 22 procenta podrške u biračkom telu.

Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta uverena je da će radikali na predstojećim izborima ostvariti odličan rezultat i dodala da, „prema pouzdanim podacima istraživanja“, ta stranka ima 22 procenta podrške u biračkom telu.

„Ovo što se pojavljuje u medijima su naručeni podaci koji se plasiraju. Spremni smo za izbore, prizivamo ih već dugo i očekujemo povratak na velika vrata u parlament“, rekla je Radeta gostujući u jutarnjem programu N1 televizije.

Prema njenim rečima, SRS je jedina politička partija u Srbiji koja se zalaže za saradnju sa Rusijom.

„Sve druge stranke su za Evropsku uniju (EU). Srpska napredna stranka prednjači u tome i zapravo njihovim postojanjem je izgubljen smisao postojanja Demokratske stranke i svih njenih pojavnih oblika jer imaju istu unutrašnju i spoljnu politiku i tu ne može biti rivalstva u smislu onoga što će predstaviti građanima“, smatra ona.

Dodaje da SRS jedina ima doslednu politiku i uverena je da će izbori biti referendumsko pitanje da li građani žele u EU koja je „pogubna za građane Srbije“.

„Opšte raspolozenje u narodu je protiv EU, a većina građana Srbije su rusofili“, kaže funkcionerka radikala.

Niko ne kritikuje Vučića kao SRS

Niko u Srbiji ne kritikuje predsednika Vlade Aleksandra Vučića ozbiljnije nego SRS i njen lider Vojislav Šešelj, tvrdi Vjerica Radeta.

„Šešelj kritikuje Er Srbiju i Zastavu zbog onog što se tamo dešava, a što je na štetu budžete, poziva na ostvaku ministara Zlatibora Lončara, Srđana Verbića, Aleksandra Vulina… sve je to Vučić jer je on ministar u svim ministarstvima, oni su njegov izbor i to je njegova politika“, smatra Radeta.

Komentarišući sastanak opozicionih stranaka u vezi sa eventualnim formiranjem predizborne koalicije, Radeta kaže da je „smešno da to što je Boris Tadić napustio svoju stranku i sad hoće da se vrati“.

„To znači da im je bitno samo da se dočepaju parlamenta da bi mogli sutra da budu eventualno sa Vučićem u koalicionoj vlasti“, izjavila je Radeta koja smatra da su predizborne koalicije „najveća obmana birača“.

O saradnji sa DSS i Dverima

Vjerica Radeta kaže da radikali ne razmišljaju uoči izbora o saradnji sa Demoktratskom strankom Srbije i Dverima jer, prema njenom mišljenju, navedene stranke nemaju doslednost politike koju vode.

„Pogotovo Sanda Rašković Ivić koja je izjavljivala da je u Srebrenici bio genocid, da je Oluja legitimna operacija Hrvatske. Nakon izbora možemo da sarađujemo sa svima koji se odreknu puta u EU“, izjavila je ona.

Dodaje da finasniranje predstavlja problem i da će radikali imati „skromnu kampanju“ i da imaju „ušteđevinu iz perioda dok su dobijali novac kao parlamentarna stranka“.

„Baziraćemo se na obilasku odbora, direktnom konktaktu sa biračima, nastupima u medijima gde bude dozvoljeno“, objašnjava Radeta.

Haška priča završena

Radeta kaže da je hašku priča za Šešelja završena.

„On je pobedio i tamo se dobrovoljno neće vraćati“, kaže ona.

Govoreći o zahtevu Tribunala za hapšenjem, zbog nepoštovanja suda i uticaja na svedoke, troje funkcionera SRS, među kojima je i ona, Radeta navodi da je za informaciju saznala iz medija.

„Dobrovoljno tamo neću otići, pravnog osnova za izručenje nema, jer Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa izručenje samo za ratne zločine, genocid i zločine protiv čovečnosti“, objašnjava Radeta i tvrdi da se niko iz SRS nikada nije ogrešio o zakon kad su pitanju svedoci.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here