Home Izbori Pajtić: Opozicija blizu odluke da zajedno izađe na izbore

Pajtić: Opozicija blizu odluke da zajedno izađe na izbore

129
0
Sastanak opozicije - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Rade Prelić

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je opozicija blizu odluke da zajedno izađe na vanredne parlamentarne izbore.

On je nakon sastanka opozicije, kojem su prisustvovali predstavnici 19 partija i dva sindikata, rekao da će model izlaska na izbore biti definisan na sledećem sastanku, koji će biti održan u narednih nekoliko dana.

Pajtić je u izjavi za Dnevnik televizije N1, rekao da je na sastanku postignut jednoglasni stav da saradnja sa režimom Aleksandra Vučića i Srpskom naprednom strankom. Lider demokrata kaže i da će opozicija formirati koordinaciono telo koje će zajednički delovati i boriti se za fer i poštene izbore.

Pajtić je ocenio i da vlast trenutno čini sve da bi opoziciju “praktično uništila” i da je tokom današnjeg susreta opozicionih lidera izražen visok konsenzus da aktuelni režim mora da bude smenjen na predstojećim izborima.

Komentarišući izjavu lidera socijalista Ivice Dačića o opozociji da duplo golo ne može da da ništa novo, Pajtić je ocenio da je to još jedan znak da su opozicione stranke na dobrom putu, jer je Dačić, kako kaže, na isti način potcenjivao opoziciju i 2000. godine, pa je režim njegove stranke “potučen do nogu”.

Izvor: N1info

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here