Home Izbori Mihajlović: SNS će biti okosnica i nove vlade

Mihajlović: SNS će biti okosnica i nove vlade

127
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: S.Radovanović/ Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je u izjavi za „Danas“ izrazila uverenje da će građani na vanrednim izborima podržati napore SNS da Srbija ostane politički stabilna.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je u izjavi za „Danas“ izrazila uverenje da će građani na vanrednim izborima podržati napore SNS da Srbija ostane politički stabilna.

Bez stabilne Srbije nema stabilnog regiona, a Srbija će ostati stabilna samo ako posle vanrednih izbora dobije novu vladu sa širokom podrškom u parlamentu, izjavila je ona i dodala da je uverena da će SNS biti okosnica i nove Vlade Srbije.

– Politički jaka i stabilna Srbija moći će da odoli i svim bezbednosnim iskušenjima u regionu, ali i da svojim građanima obezbedi mir i sigurnost. Zato verujem da će građani na izborima pokazati mudrost i odgovornost i da će podržati naše napore da Srbija ostane politički stabilna – napomenula je Zorana Mihajlović.

U kontekstu činjenice da bi na proleće izborni talas mogao da zahvati više zemalja u regionu, ona je na pitanje „Danasa“ da li bi to moglo dodatno da poljulja stabilnost i bezbednost, odgovorila tako što je napomenula da „retko koja zemlja regiona može da se pohvali političkom stabilnošću kao što je Srbija ima već dve godine“.

– I to je prevashodna zasluga premijera Aleksandra Vučića i njegove regionalne politike. Međutim, poslednja dešavanja u susedstvu i sve ono što tek očekuje zemlje regiona ne daju nam pravo za optimizam, već mnogo više za strepnju. Upravo zato Srbija mora da ostane stabilna – istakla je Mihajlović, objavljeno je na sajtu tog lista.

Zorana Mihajliović je, takođe, rekla da Srbiji nikako ne bi odgovaralo da se u Republici Srpskoj održi referendum.

Ona je naglasila da bi najavljeno održavanje referenduma u RS poremetilo stabilnost u regionu do čega je Srbiji mnogo stalo, i zbog čega joj ostvarenje namera predsednika RS Milorada Dodika, „nikako ne bi odgovaralo“.

– Zato je premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio predsednika Milorada Dodika da razmisli o održavanju referenduma, a protiv referenduma se izjasnio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić – ističe Mihajlovićeva za „Danas“.

Prema njenim rečima, Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, a Beograd želi najbolje moguće odnose sa Sarajevom.

– Srbija je garant Dejtonskog sporazuma na osnovu koga imamo specijalne veze sa Republikom Srpskom. Koliko Srbija poštuje RS i naš narod koji živi u njoj, pokazali smo i 9. januara kada se gotovo čitava Vlada Srbije okupila na obeležavanju Dana RS – istakla je potpredsednica Vlade Srbije.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here