Home Izbori Živković: Vučić priznao da je Vlada nesposobna

Živković: Vučić priznao da je Vlada nesposobna

138
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Dušan Jauković

Beograd — Predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže da je odluka Vučića o raspisivanju izbora priznanje da je njegova Vlada nesposobna za bilo šta dobro.

Beograd — Predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže da je odluka Vučića o raspisivanju izbora priznanje da je njegova Vlada nesposobna za bilo šta dobro.

Kako kaže, Nova stranka na izborima očekuje pobedu.

„Čestitam premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na izuzetnoj hrabrosti da raspiše izbore i time prizna da je on lično i njegova Vlada nesposobna da donese Srbiji bilo šta dobro“, rekao je Živković agenciji Beta.

Kako je naveo, teoretski i praktično mogu postojati dva razloga za raspisivanje izbora.

„Jedan je da Vlada izgubi većinu u parlamentu i time postane nesposobna da sprovodi reforme i poboljšava stanje u državi, a drugi razlog je da Vlada i pored toga što ima apsolutnu većinu u parlamentu zaključi sama da je kriminalizovana, korumpirana i nesposobna da sprovodi reforme i popravlja stanje u jednoj državi“, kazao je Živković.

Živković je naveo da mu je „veoma drago“ što je premijer Vučić shvatio „tu surovu istinu“.

Dodao je da će narednih dana biti jasno sa kim će njegova stranka formirati koaliciju sa kojom će nastupiti na predstojećim izborima.

„Dobro je što opozicija počinje da razgovara a ubrzo ćemo videti u kom formatu ćemo izaći na izbore“, rekao je Živković.

Kako je naveo, na predstojećim izborima očekuje pobedu.

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić odlučio je na sednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here