Home Izbori Tadić: Razlozi za izbore nisu oni Vučićevi

Tadić: Razlozi za izbore nisu oni Vučićevi

122
0
Boris Tadich Predsednik Srbije - intervju 1
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik SDS-a Boris Tadić ocenio je da je je dobro što će biti izbora, kao i da je to prilika da se formira Vlada koja može da reši probleme.

Beograd — Predsednik SDS-a Boris Tadić ocenio je da je je dobro što će biti izbora, kao i da je to prilika da se formira Vlada koja može da reši probleme.

„Da bi se napravio uspeh i politički preokret na izborima presudna je konsolidacija opozicije i zato ćemo mi kao SDS već sutra organizovati sastanak naših tradicionalnih koalicionih partnera sa kojima delimo ideju razvoja Srbije već godinama“, rekao je Tadić.

Kako kaže, ti „oni mogu svojim ljudskim potencijalima, energijom i iskustvom doprineti rešavanju gorućih problema sa kojima se građani Srbije suočavaju svakog dana i više nego ikad u poslednjih 15 godina“.

Tadić je saopštio da razlozi za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora nisu oni koje je Vučić naveo, jer „upravo on (Vučić) doprinosi polarizaciji društva, sve vreme optužujući svoje političke protivnike za sve nevolje građana“ i dodao da je Vučić mogao da se obračuna „sa mangupima u sopstvenim redovima“ i bez izbora, jer raspolaže apsolutnom vlašću.

„Razlog nije ni u otvaranju novih perspektiva za Srbiju, s obzirom na broj poslanika u parlamentu, jer to moze da realizuje takođe svakog sekunda. Razlog je isključivo u pokušaju da se vlast produži makar još za godinu dana, što svedoči potrebi za stalnim povećavanjem kapaciteta, obima i dužine vlasti ove Vlade. Raspisivanje izbora dakle nije sprovođenje stvarnih reformi i rešavanje gorućih problema sa kojima se država i građani suočavaju, jer to su mogli da sprovedu i do sada“, naveo je Tadić.

Glavni odbor Srpske napredne stranke podržao je danas predsednika Vlade i te stranke Aleksandra Vučića da prevremeni parlamentarni izbori budu održani u isto vreme kada i pokrajinski u Vojvodini i lokalni izbori.

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić odlučio je na sednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here