Home Izbori Pajtić: Oko 20 stranaka na sastanku opozicije u utorak

Pajtić: Oko 20 stranaka na sastanku opozicije u utorak

117
0
avucickzss42-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je oko 20 stranaka pozvano na dogovor o zajedničkom opozicionom bloku u utorak, 19. januara i da nijedna od tih stranaka nije odbila poziv.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je oko 20 stranaka pozvano na dogovor o zajedničkom opozicionom bloku u utorak, 19. januara i da nijedna od tih stranaka nije odbila poziv.

„Koliko znamo, doći će svi. Pozitivna vest je da su LDP i SDS prihvatili tu vrstu inicijative i mi ćemo sa zadovoljstvom biti domaćini u utorak“, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je naveo da je jedini uslov za stranke da neće ući u koaliciju sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem ni pre ni posle izbora.

„Toliko se zlo nadvilo nad Srbijom da punog srca, sa čistim namerama i praznog papira ulazimo u razgovore, sa najboljom voljom da se dogovorimo kako da smenimo Aleksandra Vučića i taj režim“, dodao je lider DS-a.

Naveo je da je DS svesna da sa oko 11 odsto ne može sama da pobedi Vučića.

„Nemamo ništa protiv Aleksandra Vučića kao čoveka. Nek je on živ i zdrav, ali ne treba da vodi državu, jer očito to ne ume i uveo je jedan princip koji je neprihvatljiv, a to je koncentracija vlasti u jednim rukama. Da su to najbolje ruke na svetu, to je potpuno neprihvatljivo i zato moramo da menjamo i ekonomski i politički sistem u Srbiji“, rekao je Pajtić.

Upitan da li je uslov za opoziciju da on bude kandidat za premijera, Pajtić je odgovorio da to nije bitno, jer prvobitna ideja mora biti da pobede na izborima i smene Vučićev režim.

DS je pozvala sve stranke koje ne žele da sarađuju sa Vučićem i koje su proevropski orijentisane, kao i programski slične sa DS-om da zajedno nastupaju na narednim izborima, ali da potpišu da neće sarađivati sa SNS nakon izbora.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here