Home Izbori Novosti: Vučić spreman za ostavku, izbori u aprilu

Novosti: Vučić spreman za ostavku, izbori u aprilu

154
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić blizu je odluke da se u Srbiji održe vanredni parlamentarni izbori zajedno sa pokrajinskim i republičkim, saznaju “Večernje novosti“.

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić blizu je odluke da se u Srbiji održe vanredni parlamentarni izbori zajedno sa pokrajinskim i republičkim, saznaju “Večernje novosti“.

Ukoliko se odluči za tu opciju, predsednik Vlade bi već krajem februara mogao da podnese ostavku u Nemanjinoj 11 i tako izazove novu političku „trku“.

Prema sadašnjim kalkulacijama, optimalan datum za održavanje pokrajinskih, lokalnih ali i eventualnih republičkih izbora je 24. april.

U tom slučaju, parlamentarni izbori bi morali da se raspišu najranije 24. februara, a najkasnije 10. marta pošto kampanja po zakonu mora da traje u rasponu od 45 do 60 dana.

Vučić se sastao sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, a već je za nedelju zakazao sednicu Glavnog odbora SNS na kojoj će od rukovodstva zatražiti da ga ovlaste da u narednom periodu može da odluči o izborima čak i pre stranačke skupštine koja je zakazana za 13. februar.

Posle sednice GO, informacijama beogradskog lista, lider naprednjaka obaviće krug konsultacija sa najbližim saradnicima i koalicionim partnerima.

Tek nakon toga obelodaniće odluku.

Ako se odluči za izlazak na birališta, premijer će tada, zajedno sa Ištvanom Pastorom, predsednikom pokrajinskog parlamenta, usaglasiti zajednički datum za glasanje i u Vojvodini (izbori u pokrajini po zakonskim rokovima moraju da se održe od 22. aprila do 22. maja).

Tom dogovoru pridružiće se i predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković koja određuje datum za lokalne izbora.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here