Home Izbori Mirović: Vlada u defanzivi, većina za izbore

Mirović: Vlada u defanzivi, većina za izbore

159
0
Igor Mirović - Srbija izbori
Foto: B92

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da je većina članova te stranke, ali i javnosti, za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da je većina članova te stranke, ali i javnosti, za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

On je u Kažiprstu na TV B92 rekao da će se u nedelju, 17. januara, na GO SNS raspravljati o mogućnosti da i vanredni parlamentarni izboru budu raspisani zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima.

„Mislim da je većina članova stranke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali ostavimo to za nedelju“, rekao je Mirović ne odgovorivši na pitanje da li GO predsedniku stranke Aleksandru Vučiću odobriti da pre stranačke skupštine odluči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Mirović je naglasio i da je veliki deo opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i „veliki deo angažovane javnosti“.

On je rekao i da je trenutno u društvu stvorena takva atmosfera u kojoj se zanemaruju rezultati vlade i Srpske napredne stranke kao dominantnog učesnika u njoj.

„Prilikom Vučićevog obilaska radova na projektu „Beograd na vodi“, glavna vest u medijima je bila polemika premijera i novinara, o rezultatima radova niko nije pisao. Vučić je naglasio da moramo da trpimo kritike i argumentima odgovaramo na njih. Stvorena je atmosfera pritiska, relativizovanja konkretnih rezultata, ali vlada za takvom defanzivnom varijantom nema nikakvu potrebu. Ako se već stvara jedna atmosfera u kojoj se ne može raditi, onda treba videti da li postoje oni koji će bolje to raditi“, istakao je on.

Na pitanje da li premijer Vučić željom da skrati svoj mandat može da doprinesi boljim rezultatima SNS na pokrajinskim izborima, Mirović je odgovorio odrečno.

„Mi ćemo svakako na pokrajinskim izborima izaći sa rezultatima koje je naša vlada, vlada Aleksandra Vučića, postigla i ponudićemo novi plan koji podrazumeva saradnju pokrajinske i Vlade Srbije“, zaključio je on.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da su mogući vanredni izbori u 2016. godini i da postoji samo jedan razlog da ih ne bude – eventualno usporavanje reformi.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here