Home Niš Pajtić: Za jug ćemo prepisati recept iz Vojvodine

Pajtić: Za jug ćemo prepisati recept iz Vojvodine

190
0
Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Umesto subvencija samo za strane investitore Demokratska stranka će, ukoliko pobedi na izborima, subvencije učiniti dostupnim i za domaće firme, a jugu Srbije ponuditi pomoć za razvoj poljoprivrede, voćarstva i IT sektora, najavljuje predsednik te stranke Bojan Pajtić.

Umesto subvencija samo za strane investitore Demokratska stranka će, ukoliko pobedi na izborima, subvencije učiniti dostupnim i za domaće firme, a jugu Srbije ponuditi pomoć za razvoj poljoprivrede, voćarstva i IT sektora, najavljuje predsednik te stranke Bojan Pajtić.

On je u emisiji „15 minuta“ rekao da je reč o merama koje su, prema njegovom mišljenju, oživele Vojvodinu.

,,Uvešćemo programe koji su tamo bili uvođeni dajući subvencije za poljoprivrednike, podstičući mala i srednja preduzeća, realizujući programe privlačenja stranih investicija“- kaže Pajtić.

On smatra da „nije slučajno“ da je 50 % svih stranih investicija koje su došle u Srbiju realizovano u Vojvodini gde je DS na vlasti. Kao konkretan korak Pajtić navodi subvencionisanje do 50 % za poljoprivrednike kod sistema za navodnjavanje i postavljanje protivgradnih mreža.

,,Ili nije slučajno to što je jedina administracija, ona koju ja vodim, koja je poklanjala kuće mladim bračnim parovima koji rade u gradu, a žele da žive na selu i time im obezbedili krov nad glavom. Sigurno da nije slučajno ni to da je procvat doživeo IT sektor, zahvaljujući pokrajinskim institucijama“ – dodaje Pajtić.

Ocenjujući kao loš trenutni model finansijske podrške koji je bio dostupan samo stranim investitorima, i to pod različitim uslovima i nejasnim kriterijumima, Pajtić je kao dobar model predstavio „vojvođanski“, gde su strane i domaće firme pod istim uslovima mogle da dobiju subvencije, a pritom najavio i smanjenje poreza poslodavcima koji isplaćuju veće plate.
Kao poseban deo programa Pajtić najavljuje podršku mladim ljudima koji završe fakultete, masteritaju ili doktoriraju, tako što bi država pokrila poreze i doprinose na plate kada se zaposle.

,,Istovremeno smo predvideli da oni koji otvore mala i srednja preduzeća, jer sa malim i srednjim preduzećima mi možemo da napravimo kavlitativno i kvantitativno veći pomak, da se tim ljudima na period od 4 godine porez za zarade ne naplaćuje. Time dobijate jednu klasu ljudi koji će proizvoditi i koji će zapošljavati “ – kaže Pajtić.

Iako na jednoj strani najavljuje drastično smanjenje poreza, a na drugoj troškova u vidu subvencija, Pajtić tvrdi da je to moguće ostvariti.

Na čelu izbornih lista biće kandidati za gradonačelnike

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da će nosioci lista „najverovatnije biti kandidati za gradonačelnike“, ali da će lokalni odbori o tome „sami moći da odluče“.

,,Nećemo imati jedinstven stav, jedinstveno opredeljenje oko toga. Ko god bude želeo da predsednik stranke nosi listu, imaće tu priliku. Ko god bude želeo da negde nekako isturi kandidata za gradonačelnika u prvi plan, taj će dobiti podršku “ – kaže Pajtić.

O načinima za uvođenje poreza na poslovanje crkava, povećanju plata u zdravstvu, policiji i prosveti, decentralizaciji zemlje, ali i tome zašto bi građani verovali stranci koja je 12 godina bila na vlasti i nije to sprovela, možete pogledati u intervjuu „15 minuta“.

,,15 minuta“ Bojan Pajtić

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here