Home Beograd Jovanović: Vučić je prihvatio deo moje politike

Jovanović: Vučić je prihvatio deo moje politike

138
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92

Vučić danas sa manje ili više uspeha interpretira politiku kojoj sam ja dao prethodnih 20 godina života, kaže lider LDP Čedomir Jovanović.

Vučić danas sa manje ili više uspeha interpretira politiku kojoj sam ja dao prethodnih 20 godina života, kaže lider LDP Čedomir Jovanović.

Kako je Jovanović rekao u Kažiprstu B92, zbog Vučićevih promena ne vidi razlog da on menja svoje stavove.

„Previše su velike razlike i rovovi između mene i Vučića da bih ja tu morao bilo šta da dodajem“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, mnogo je važnije pitanje koliko u svemu onome što radi Vučić ima kvaliteta da se odgovori na ono šta su potrebe Srbije.

„Ja nisam opsednut Vučićem. On za mene nije ni Čerčil, ni De Gol, nije ni firer. Očigledno je da pokušava da se promeni. Takođe je očigledno i da jedan deo društva ne prašta, ne zaboravlja i nije spreman da se menja po tom pitanju i onog Vučića od pre 10 ili 15 godina. Ja neću pristati da menjam svoju politiku zato što je Vuči deo te politike prihvatio“, rekao je Jovanović.

On je doda da je previše ljudi u Srbiji koji znaju šta neće. Kako je rekao, nedostaje nam plan, a u četiri godine naprednjačke vlasti tumaramo od danas do sutra.

„Maksimum je spisak problema koji uništavaju ovo društvo, ali odgovor na ono šta je fundamentalni problem našeg društva nisam dobio od Vučica i negove Vlade. Ja mislim da je za ovo društvo korisniji LDP ili savez sa Tadićem koji je sposoban da da taj odgovor“, naveo je Jovanović.

Što se tiče saradnje sa drugim strankama, pored Socijaldemokratske stranke Srbije Borisa Tadić, Jovanović je rekao da je ta saradnja moguća ako ona podrazumeva da neće menjati svoje političke stavove.

„Ja ne mogu da arbitriram, ne pristajem na onu vrstu političkog kompromisa da menjam svoje političke stavova, a to je jasan odnos prema Kosovu, Evropi i regionu, napuštanje populizma i demagogije, a to nisu sam slabosti Vučića“, rekao je Jovanović.

On je doda da bi mogao da sarađuje sa Demokratskom strankom.

„Možemo da sarađujem sa DS i mi već sarađujemo. I ja mislim da DS, ili to što je ostalo od nje, ne može da zamisli svoju budućnost bez saradnje sa nama“, rekao Jovanović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here