Home Beograd Pajtić: Nema bojkota, samo Vučić priča o cenzusu

Pajtić: Nema bojkota, samo Vučić priča o cenzusu

171
0
Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Demokratska stranka neće bojkotovati izbore i trenutno ima 11 odsto podrške birača u Srbiji, kaže lider DS Bojan Pajtić.

Beograd — Demokratska stranka neće bojkotovati izbore i trenutno ima 11 odsto podrške birača u Srbiji, kaže lider DS Bojan Pajtić.

Kako je rekao u Kažiprstu B92, samo (premijer Aleksandar) Vučić kaže da se DS bori za cenzus, jer to pokazuje jedno istraživanje – „ono koje on finansira“.

„Mi smo iznad deset odsto već godinu dana. Rast će se nastaviti. Mi želimo izbore da bismo mogli da stvorimo uslove za bolji život. Ne pada nam na pamet da ih bojkotujemo, borićemo se i u nemogućim uslovima“, rekao je Pajtić.

Šef vojvođanske vlade je rekao da DS građanima nudi novi program koji se zasniva na socijalnoj pravdi za ponižene građane.

„Nudimo povratak plata i penzija, obezbeđivanje radnih mesta za mlade koji završe fakultete i više škole, bolje uslove za obrazovanje mladih, kao i bolje uslove za zapošljavanje, odnosno znatno niže poreze za mala i srednja preduzeća u prvim godinama“, rekao je Pajtić.

Lider DS je istakao da očekuje parlamentarne izbore i ponovio da se neće kandidovati na pokrajinskim, jer je prirodno da prvi čovek DS bude kandidat za premijera Srbije.

„Očekujemo izbore i pozvaćemo da nam se pridruže svi koji se slažu sa našim osnovnim programskim idejama, koji se zalažu za vladavinu prava i koji neće sarađivati sa Vučićem“, rekao je Pajtić.

Pajtić je naveo da je najvažniji princip i da će od potencijalnih koalicionih partnera zatražiti da se pred građanima obavežu da neće biti saradnje sa SNS.

Govoreći o mogućoj saradnji sa LDP i SDS, Pajtić je rekao da „nema problem sa prošlošću“.

Lider DS je takođe istakao da režim nije jak koliko se čini, ali da je opozicija potpuno cenzurisana u medijima.

„Vučić visi po dva-tri sata na televiziji, u studiju služe samo da mu dodaju vodu. Mekalister i Šulc kažu da je nemoguće tako nešto videti u EU, a nemoguće je bilo videti i u Srbiji pre tri godine. Tačno je da ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, ali mi ćemo se boriti“, rekao je Pajtić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here