Home Izbori „Vučić voli da održava predizbornu tenziju“

„Vučić voli da održava predizbornu tenziju“

126
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju, jer smatra da će Vlada Srbije tako da ima bolje rezultate, kaže Zorana Mihajlović.

Premijer Aleksandar Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju, jer smatra da će Vlada Srbije tako da ima bolje rezultate, kaže Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije i SNS je još dodala da to poštuje.

„Pre nekoliko meseci na sednici Predsedništva SNS glasala sam da idemo na vanredne parlamentarne izbore i sada ćemo verovatno ponovo razgovarati i o ovoj temi. Razgovaraćemo i s kim ćemo na izbornu listu za pokrajinske i lokalne izbore. Što se mene tiče, nisam promenila mišljenje“, rekla je Mihajlovićeva za list „Danas“.

Ona je kazala da se „za stranku Ivice Dačića i pored svih napada na SNS i mene lično, može reći da su korektan partner“.

„Mada, i konkurencija je baš loša. Ako pogledate političku scenu, s kojom bi to strankom mogli da podelimo bar deo odgovornost u vođenju države? Sa Pajtićevom DS i svim njihovim otcepljenim strankama? Sa Šešeljom, koji je politiku pretvorio u rijaliti? Sa nacionalističkim blokom okupljenim oko Dveri i DS ZS, na koje ćemo u jako bližoj budućnosti morati da obratimo posebnu pažnju, pre svega zbog naše dece. SPS danas je najmanje loš partner“, smatra Mihajlovićeva.

Na pitanje da li smatra da bi bilo dobro da na proleće budu raspisani i predsednički izbori, Mihajlovićeva je rekla da „kao što raspisivanje parlamentarnih izbora najviše zavisi od Vučića, tako raspisivanje predsedničkih zavisi samo od Tomislava Nikolića“.

„Nikolić bi morao da podnese ostavku jer mu mandat ističe 2017. Verujem i da predsednik Nikolić, ukoliko uopšte razmišlja o vanrednim izborima, razmišlja i o tome kako su prošli njegovi prethodnici koji su podnosili ostavke pre kraja mandata“, rekla je potpredsednica Vlade i SNS.

Na pitanje koga će SNS podržati na sledećim predsedničkim izborima, Mihajlovićeva je odgovorila da će „odluku koga će podržati SNS predložiti Vučić, a odlučiće Predsedništvo i Glavni odbor stranke“.

„Zbog ogromne popularnosti koju Vučić ima kod građana Srbije, jedini način da bilo ko pobedi na predsedničkim izborima jeste da prethodno dobije podršku Vučića i naravno SNS. To važi i za Nikolića“, rekla je ona.

Na pitanje da li se na Izbornoj skupštini naprednjaka početkom februara mogu očekivati i promene na mestima potpredsednika stranke, Mihajlovićeva je odgovorila da „SNS treba da vode oni koji imaju najbolje rezultate“.

„Da li ću zadržati stranačku funkciju odlučiće isključivo Aleksandar Vučić, koji će vrednovati naše rezultate. Nikakvu stranačku kampanju pred Skupštinu neću da vodim i ako moji rezultati ne budu dovoljni, neću biti u vrhu stranke“, rekla je Mihajlovićeva.

Što se tiče Bratislava Gašića, koji je takođe potpredsednika stranje, „dopustite nam da kao stranka, bez sufliranja javnosti, izaberemo one za koje mislimo da su najbolji. A da li smo u pravu, pokazaće građani na izborima“, rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here