Home Beograd Dačić: Kad sam tražio da se sastanem sa Vučićem…

Dačić: Kad sam tražio da se sastanem sa Vučićem…

181
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Kadrovske promene u SPS sada nisu u planu, ali svakako se ima u vidu da su blizu lokalni i pokrajinski izbori, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić.

Beograd — Kadrovske promene u SPS sada nisu u planu, ali svakako se ima u vidu da su blizu lokalni i pokrajinski izbori, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić.

SPS je imala kongres, koji se održava na četiri godine, i sada nije u planu izbor novog rukovodstva, rekao je Dačić za TV Pink.

„Ipak, moram biti spreman za izbore svaki dan. Kada se završe jedni, već počinje priprema za sledeće. Sve ono što radimo jeste ono po čemu će nas narod gledati na izborima“, rekao je Dačić.

Kako je naglasio, za njega je bitnija stabilnost koja je, ocenjuje, neophodna Srbiji.

„Ta stabilnost ogleda se i u političkoj stabilnosti, a to znači da postoje dobri odnosi i zajednički strateški ciljevi najvažnijih političkih faktora, u ovom slučaju, između SNS i premijera Aleksandra Vučića i SPS i drugih stranaka iz naše koalicije PUPS-a i JS-a. Ovde je reč o tome da mi imamo svoje stranke, koje su različito profilisane“, rekao je Dačić.

Dačić, koji je i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova, navodi da je SPS stranka levice, a SNS stranka desnog centra koja se svrstava u narodnjačke evropske partije i dodaje treba naći zajednički imenitelj na tim strateškim ciljevima.

„Kada sam se založio da se sastanem sa premijerom Vučićem, nisam uopšte razmišljao, niti govorio o nekim problemima, nego sam govorio o našim strateškim ciljevima za naredne godine“, rekao je Dačić.

Smatra da je Srbija na dobrom putu i da joj treba vreme i ne treba da propusti šansu koju ima jer je, kako je naveo, Srbija dosta šansi propustila i postala je sinonim za propuštene prilike.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here